ZA OVU DESTINACIJU U SRBIJI KAŽU DA JE "FABRIKA CRVENIH KRVNIH ZRNACA": Nema gužve, a priroda je prelepa (FOTO)
Vlasinsko jezero, Foto: Printscreen/Youtube/Jovana Jovic

SJAJNO

ZA OVU DESTINACIJU U SRBIJI KAŽU DA JE "FABRIKA CRVENIH KRVNIH ZRNACA": Nema gužve, a priroda je prelepa (FOTO)

Vlasina kao sve popularnija domaća turistička destinacija pored hedonističkog ima i značajan zdravstveni aspekt

Objavljeno:

Mnogi nisu sigurni kako da provedu predstojeće praznike.

Ukoliko vam se smučila gužva, naša preporuka za izlet za 1. maj, između ostalog, jeste i prelepo Vlasinsko jezero.

Vlasina kao sve popularnija domaća turistička destinacija pored hedonističkog ima i značajan zdravstveni aspekt, onaj koji većini ljudi koji je posete ne predstavlja primarni razlog dolaska – poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja, a pre svega krvne slike.

Posebnost ovog bisera netaknute prirode predstavlja Vlasinsko jezero, koje sa površinom od 16.5 kilometara kvadratnih čini najveće veštačko planinsko jezero u Srbiji!

Vlasinsko jezero
Vlasinsko jezerofoto: Info Vranjske

Ljubitelji savršene prirode Vlasinu opisuju kao idealno mesto za relaksaciju i rekreaciju, a lekari sve češće preporučuju boravak na ovoj planini, jer je naučno dokazano da klimatski uslovi pogoduju u lečenju mnogih bolesti, a najbolji rezultati se beleže u lečenju bolesti krvne slike.

Besprekorno čist vazduh, a potom i zdrava hrana koju proizvode meštani na Vlasini, kao i duge šetnje u prirodi daju fantastične rezultate. Neverovatna činjenica je da mesec dana boravka na Vlasini dovodi do toga da se proizvede čak milion krvnih zrnaca više, pa zbog toga Vlasinu nazivaju pravom fabrikom!

Stoga turisti ili putnici namernici koji svrate u ovaj kraj najčešće kažu da su im „pluća puna čistog vazduha“, apetit izuzetno dobar, a snovi mirni, što su sve razlozi zašto se oni koji se bar na kratko upoznaju sa lepotame Vlasine njoj uvek ponovo vraćaju – iznova i iznova.

Analizom klimatskih elemenata relevantnih za razvoj turizma, pokazalo se da oblast Vlasinskog jezera predstavlja stimulativnu komponentu u odnosu na čovekov organizam. Subplaninski klimat ovog područja jača organizam i podstiče razmenu materija, a takođe vrlo prija i asmatičarima i srčanim bolesnicima, kao i drugim ljudima sa fiziološkim tegobama.

Uživajte u lepotama Vlasine bez obzira na doba godine – jer osim što je čista ljubav, ona predstavlja i najčistiji izvor zdravlja, što je provereno i u teoriji i u praksi!

Bonus video:

04:40

DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU!

(Espreso / Vlasina- Čista ljubav / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.