SRPKINJA RODITELJIMA SAOPŠTILA DA J U VEZI SA KATOLIKOM: Nastao NEVIĐENI HAOS, poludela je kad je čula KAKO GA ZOVU
Par, Foto: Profimedia

stereotipi

SRPKINJA RODITELJIMA SAOPŠTILA DA J U VEZI SA KATOLIKOM: Nastao NEVIĐENI HAOS, poludela je kad je čula KAKO GA ZOVU

Srpkinja iz Norveške u vezi sa katolikom, kada je to rekla mami i tati, započeo je pakao

Objavljeno:

Devojka iz Srbije koja se zabavlja sa mladićem katoličke veroispovesti, napravila je pravi darmar u komentarima nakon što je ispričala u kom problemu se našla zbog ljubavi.

Neimenovana devojka iz Srbije koja živi i radi u Norveškoj našla se u velikom problemu usled stereotipnih roditelja koji nikako ne mogu da se pomire da je u vezi sa Norvežaninom španskog porekla budući da je katolik. Svoju ispovest podelila je na forumu Redit. Kako je ispričala u žargonu oni ga zovu ustašom i šokcem, iako mladić nema nikakvih dodirnih tačaka sa nekadašnjom NDH, pa ni sa Balkanom.

Norveška
Norveškafoto: Luis Dafos / Alamy / Alamy / Profimedia

Roditelji neće ni da čuju za zeta

Da li neko ima iskustva sa vezom ili brakom sa strancima evropskog porijekla koji su katolici?

Moja porodica i ja smo pravoslavci Srbi. Trenutno sam u vezi sa Norvežaninom, koji je tamo treća generacija, ali imaju Špansko poreklo. Zbog ovoga nailazim na mnogo neodobravanja od strane porodice, posebno roditelja. Njihova retorika je da je to šokac i ustaša i da ću ja da promenim svoju veru i izdam poreklo zbog nekog drugog. Jasno mi je da uopšte ne barataju pravim izrazima, ali su nedokazani. Ja nisam naročito religiozna, kao ni on, tako da vera uopšte nije ni tema naše veze niti nas to interesuje, pogotovo što je u pitanju samo druga denominacija hrišćanstva. Naravno prepoznajem da je teže odgajati decu sa različitim kulturama i jezicima i da nikad nemaju jasan identitet. Zanima me da li neko ima slična iskustva i kako se nosi sa ovom situacijom. ", napisala je ona.

"Roditelje ništa ni ne pitaj"

Ubrzo se javilo nekoliko Srba sa sličnom pričom, od kojih je u odgovoru bila najkonkretnija devojka koja se udala za muškarca katoličke veroispovesti.

"Meni je muž katolik. Slavimo 2 Božića, 2 Uskrsa i 2 slave. To je mnogo hrane, alkohola i poklona. Nema negativnih strana. Nikad nisam ni pitala roditelje da li im je to problem, nit me zanima.", kratko je navela ona.

Sledeći komentar došao je od strane Srbina koji je imao sličan problem sa roditeljima. Kako je naveo, za njegovu ljubav kamen spoticanja je bio jezik.

"Jedini “problem” je jezička barijera jer moji stari ne pričaju “strani” jezik perfektno. Početkom je bilo iritacija tipa ono “zašto nisi našao našu” ali nisam nikada ulazio previše u te priče. Kome se stvarno ne može, nek’ mi pljune pod prozor. Ovde sam odrastao i logično je da su šanse veće da nađem lokalnu ženu. Inače sve u redu - sa njene strane su svi super i mnogo se interesuju za našu kulturu i mentalitet. Naravno, niko od nas nije radikal i obavljamo religiozne praznike više onako radi reda. Sa drugačijom osobom svakako ne bih mogao biti u vezi, svejedno da li je Srpkinja, katolik, muslimanka ili šta god. Svi pametni ljudi smatraju bogatstvom što se moja deca snalaze u “dva sveta” bez problema, pričaju dva jezika bez akcenta itd. S vremenom svakako svi shvate da imaju mnogo toga zajedničkog jer smo i jedni i drugi iz radničkih porodica. Ortak mi je sa “našom” iz neke doktorske porodice - njegovi su obični radni ljudi. To je tek sukob kultura!", napisao je on.

Ljubav
Ljubavfoto: Profimedia

"Moj život, moja pravila"

Na kraju, javio se i mladić koji je izvređao roditelje devojke, navodeći svoj primer kako su on i supruga roditeljima stavili do znanja da ih samo ljubav zanima.

"Roditelji su ti zatucane budale. Ja sam u braku sa osobom katoličke veroispovesti i apsolutno nas ne zanimaju mišljenja roditelja na tu temu. To smo u startu glasno i jasno rekli, tako da nikad vise nisu pokretali tu temu. Moj život, moja pravila.", napisao je on na kraju rasprave.

Bonus video:

01:56

POSLE DRUGOG SASTANKA RAZMIŠLJAMO O BRAKU I DECI Trener za lični razvoj: Žene vide ljubav tamo gde je nema, to nam je u prirodi

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.