VELIČANSTVENA POVORKA: Besmrtni puk prošetao Beogradom povodom Dana pobede! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ СРБИН.инфо

smrt fašizmu!

VELIČANSTVENA POVORKA: Besmrtni puk prošetao Beogradom povodom Dana pobede! (VIDEO)

Manifestacija "Besmrtni puk" - šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu, organizovana je danas po drugi put povodom 9. maja, dana pobede nad fašizmom
Objavljeno: 17:00h

Manifestacija "Besmrtni puk" - šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu, organizovana je danas po drugi put povodom 9. maja, dana pobede nad fašizmom.

Okupljeni su šetali ulicama prestonice, noseći portrete svojih poginulih predaka, kao i ruske i srpske zastave. Šetnji je prisustvovao i lider pokreta Dveri Boško Obradović.

foto: Printscreen/ Youtube/ СРБИН.инфо

Svečani marš je počeo ispred Spomen-parka oslobodiocima Beograda i kretao se Ruzveltovom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra, sve do Skupštine Grada Beograda, gde je održana svečana manifestacija.

Ispred Skupštine grada Beograda, okupljenima se obratio gradski menadžer Goran Vesić. On je izjavio da Srbija ima prava da slavi Dan pobede jer se beskompromisno borila protiv fašizma.

Predsednik Fondacije za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa Aleksandar Popović rekao je da su najveće žrtve u Drugom svetskom ratu ponele Rusija koja je izgubila više od 27 miliona ljudi, i Srbija. - Zato ne smemo zaboraviti žrtve i moramo da napravimo najlepši memorijalni centar u Evropi - kazao je Popović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.