Ovaj ČISTAČ ULICA drugačiji je od ostalih: Arsa zaslužuje DIVLJENJE svih nas zbog jedne činjenice! (FOTO)
Foto: Twitter / MBMOJSILOVIC

red, rad i disciplina

Ovaj ČISTAČ ULICA drugačiji je od ostalih: Arsa zaslužuje DIVLJENJE svih nas zbog jedne činjenice! (FOTO)

Teška životna situacija nije uvek izgovor za lenjost i nerad, a takva je upravo ova priča
Objavljeno: 15:36h

Da obrazovanje i zvanje nisu uvek merilo znanja svedoče primeri mnogih ljudi. Neki su bez škole napravili velike uspehe, drugi su se školovali za jedno, a uspeli na savim drugom polju, a postoje i oni kojima težak život i siromaštvo nisu služili kao izgovor, pa su diplome fakulteta, mastera, čak i doktorata zasluženo u njihovom vlasništvu.

U Srbiji je situacija na tom polju, blago rečeno haotična. Diplome se kupuju, pozicije plaćaju, poslovi dobijaju preko babe, strine, tetke...Ekonomisti prodaju paprike na pijaci, pravnici rade u trafikama, a neki manje obrazovani i kvalifikovani zacementirani su u direktorskim stolicama. Mladi sve više gube nadu, pa svoje znanje prodaju na tržištu evropskih metropola, razočarani sistemom vrednovanja kod nas.

Ipak, ima i onih koji pored loše životne situacije, nadu polažu u znanje i obrazovanje.

Takav je i Arsa, čistač ulica u Beogradu, koga tri ispita dele od diplome Ekonomskog fakulteta. "Prljav" posao kojim se trenutno bavi, nije ga sprečio da marljivo uči i završi jedan od težih fakulteta u državi.

Nadamo se da će Arsa uspeti da primeni stečeno znanje na adekvatnom mestu, a metlu sačuvati kao uspomenu na dane studiranja.

Svako zaslužuje šansu, a posebno oni čiji rad i trud razbijaju sve predrasude.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.