"KADA DRUGA DECA JEDU, JA TRPIM": Potresna ispovest porodice Slavković kod Trgovišta KOJA JEDVA PREŽIVLJAVA
Foto: Printscreen/Instagram/glas juga

TUGA

"KADA DRUGA DECA JEDU, JA TRPIM": Potresna ispovest porodice Slavković kod Trgovišta KOJA JEDVA PREŽIVLJAVA

Igor, najstariji od braće, trudi se da zaradi nešto na nadnicama, ali poslovi nisu redovni

Objavljeno:

U Kozijem Dolu kod Trgovišta živi porodica Slavković. Jova, Stojanka i njihovi sinovi Igor, Nikola i Danijel dele skromnu kuću, oslonjeni na socijalnu pomoć i obroke koje dobijaju od narodne kuhinje. Njihov svakodnevni život obeležen je nedostatkom osnovnih životnih potreba, kao što su topla obuća i odeća, ali i elementarnih stvari kao što je kupatilo.

Igor, najstariji od braće, trudi se da zaradi nešto na nadnicama, ali poslovi nisu redovni. Mladi Danijel, najmlađi član porodice, svakodnevno pešači gotovo dva sata do škole i nazad, suočavajući se s teškoćama koje proizilaze iz nedostatka osnovnih sredstava za normalan život.

Trpim u školi. Kada druga deca jedu, a ja nemam, trpim. Hladno, a mi nemam ni patike ni jaknu. Voleo bih da imam patike i cipele”, rekao je Danijel, izražavajući svoje želje i potrebe koje su daleko od stvarnosti koju žive.

Majka Stojanka, stub ove porodice, bez ikakvih žalbi obavlja svakodnevne poslove, uključujući i pranje stvari na ruke jer nema kupatilo.

“Sve stvari perem na ruke nemam gde drugo. Neki put jedemo, neki put ne...”, izjavila je Stojanka, oslikavajući svu težinu njihove situacije.

Pomoć humanih ljudi

Ipak ima nade. Porodica Slavković dobila je neočekivanu podršku od ljudi velikog srca, Tamare Misirlić i Marka Nikolića. Ova dva humanitarna heroja obećala su pomoć u renoviranju njihovog skromnog doma i obezbeđivanju osnovnih stvari i namirnica potrebnih za normalan život.

Marko Nikolić je izrazio reči podrške porodici Slavković, najavljujući konkretne korake ka poboljšanju njihovih životnih uslova.

“Pozivamo sve ljude velikog srca da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji slanjem SMS poruke sa tekstom “1” na broj 5800, po ceni od 200 dinara po poruci”, kazali su ovi humanitarci.

Neka ova podrška bude svetla tačka u životima porodice Slavković, dok zajedno gradimo bolje sutra za sve nas.

RAČUN ZA DONACIJE:

200-3453980101008-90

Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć porodici Slavković

Devizni:

RS35200345398010198860

SWIFT/BIC: SBPORSBG

PayPal: fondacijatamaram@gmail.comOnline donacije: https://tamaramisirlic.com/donacije/

Bonus video: TU SMO, ČEKAMO VAS, POMOZITE NAM Apel na građane iz Svratišta za decu: Tokom zime dolazi više dece, POTREBNA NAM SEZONSKA ODEĆA

01:51

TU SMO, ČEKAMO VAS, POMOZITE NAM Apel na građane iz Svratišta za decu: Tokom zime dolazi više dece, POTREBNA NAM SEZONSKA ODEĆA

(Espreso/Glas juga/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.