"SA 10 SAM NAUČILA DA MUZEM KRAVE, USTAJEM U 5 UJUTRU": Anđelija mašta o fakultetu i proširenju porodične farme!
Anđelija Ilić, Foto: Printscreen/Prva TV

stiže sve

"SA 10 SAM NAUČILA DA MUZEM KRAVE, USTAJEM U 5 UJUTRU": Anđelija mašta o fakultetu i proširenju porodične farme!

Anđelija je inače u decembru 2023. godine dobila i nagradu "Mada nada srpskog agrara" u sklopu organizacije "Poljoprivrednik nove generacije"

Objavljeno:

Pored toga što je odličan đak, Anđelija Ilić (15) iz sela Rutevac je još bolji farmer. Ova mlada dama je osmi razred, odličan đak, a posle škole, ali i pre, ona brine o kravama na svojoj porodičnoj farmi. Kako kaže, za sve ima vremena, a njen dan počinje već oko pet ujutru.

- Od malih nogu je tako, moj dan počinje u 5, pola šest. Prvo kopamo silažu, to je smesa sečenog kukuruza koja se drži u silosima. Onda nahranimo krave. Kod mene nema dana odmora, već oko 5 ujutru sam ja na nogama. Imam vremena i za izlaske i za druženje, sve se postigne uz dobru organizaciju - priča Anđelija.

Anđelija je svojim roditeljima desna ruka kada su u pitanju poslovi na farmi.

- Svi zajedno, porodično radimo. Naučila sam da muzem krave već sa 10 godina. Svaka naša krava ima svoje ime, to je jedna posebna ljubav. Imali smo i bikove, trenutno ih nemamo, ali biće ih uskoro. Imamo i odgajivačicu rotvajlera - rekla je Anđelija gostujući u Jutarnjem programu TV Prve.

"Retko ko od mojih drugara podržava ovo"

Ipak, njeni vršnjaci žive jedan potpuno drugačiji život od Anđelije, zbog čega im je teško da shvate koliko posla ima oko farme.

- Retko ko od mojih drugara živi ovaj život i podržava to. Ne veruju da je to jedan ozbiljan rad - kaže ova mlada dama.

Anđelija Ilić
Anđelija Ilićfoto: Printscreen/Prva

Želja joj je da nakon školovanja nastavi porodični biznis i unapredi gazdinstvo.

- Ja planiram da upišem poljoprivrednu školu, smer za veterinarskog tehničara. Imam cilj koji sam zacrtala sebi, da završim prvo srednju školu, pa fakultet i onda da se vratim kod roditelja da nastavimo tu porodičnu priču. Želja mi je da proširimo farmu - ispričala je Anđelija gostujući kod Irine Vukotić na TV Prva.

Anđelija je inače u decembru 2023. godine dobila i nagradu "Mada nada srpskog agrara" u sklopu organizacije "Poljoprivrednik nove generacije".

Bonus video:

02:24

NAJZANIMLJIVIJI SAJAM POLJOPRIVREDE U SRBIJI: Posetioci mogu da vide konje, ovce, koze, a jedan proizvod je posebno popularan

(Espreso / Prva/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.