UPOREDNA ANALIZA FOTOGRAFIJA DANKE ILIĆ I DEVOJČICE SA SNIMKA IZ BEČA: Da li ovo zaista ona?!
Danka Ilić, Foto: Petar Aleksić, Društvene mreže

SNIMAK ŠOKIRAO JAVNOST

UPOREDNA ANALIZA FOTOGRAFIJA DANKE ILIĆ I DEVOJČICE SA SNIMKA IZ BEČA: Da li ovo zaista ona?!

Snimak je srpskoj policiji poslao njegov autor, državljanin Srbije koji živi u Beču u koji je zapazio devojčicu čiji je nestanak podigao Srbiju na noge

Objavljeno: 21:13h

Devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2) viđena je preksinoć u Beču u pratnji dve Rumunke. Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žuti alarm kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide. "Blic" je napravio uporednu analizu fotografija devojčice sa snimka sa fotografijama devojčice koje je objavljivala njena majka na društvenim mrežama, a sličnost između njih je velika.

Nakon što je objavljen snimak devojčice iz Beča za koju se pretpostavlja da bi mogla biti nestala Danka Ilić (2) iz Banjskog Polja, javnost je uzburkana i puna različitih mišljenja o sličnostima i razlikama između devojčice sa snimka i male Danke.

Srpska policija odmah je reagovala i na osnovu tehnologije koju poseduje uradila je analizu kako bi se utvrdile podudarnosti devojčice sa snimka i nestale Danke.

Majka devojčice sve vreme je bila sa njima kako bi prepoznala devojčicu i dala detaljan opis svoje ćerkice i opisala specifičnosti po kojima može da se prepozna devojčica.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dve odrasle žene koje prate devojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

Šta je video autor snimka

Snimak je srpskoj policiji poslao njegov autor, državljanin Srbije koji živi u Beču u koji je zapazio devojčicu čiji je nestanak podigao Srbiju na noge.

- Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

Danka Ilić i devojčica sa snimka

Devojčica na snimku je Dankinog uzrasta i kosica je iste dužine kao Dankina. Na fotografijama koje su dostupne javnosti, videli smo da i Danka, kao i devojčica sa snimka, još uvek ima cuclu.

Šta kaže porodica o devojčici sa snimka

Porodica nestale Danke Ilić videla je pomenuti snimak, a kako su ispričali za Blic, iako vide sličnosti devojčice sa snimka i Danke, ne mogu ništa da kažu sa sigurnošću.

- Snimak je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to Danka. Čekamo neku zvaničnu potvrdu. Po hodu i kosi devojčice, deluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunije, ko je snimio taj snimak? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svetu voleli da ona dođe kući - rekao je za "Blic" Stefan Dragomirović, ujak Danke Ilić.

Sa novinarima "Blica" razgovarao je i deda Danke Ilić sa očeve strane koji je rekao da ne veruje dok unuku ne vidi svojim očima.

- Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa - kaže deda nestale devojčice.

Oglasila se bečka policija

Povodom snimka devojčice u Beču oglasio se i portaprol policije ovog grada. Kako je kazao, svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio.

- Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku - rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Bonus video:

04:16

AKO JE DANKA NA SNIMKU IZ BEČA, RODITELJI SU U OZBILJNOM PROBLEMU Privatni detektiv tvrdi: Dete je onda nestalo DAN RANIJE?!

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.