"NE VERUJEM DOK UNUKU NE VIDIM SVOJIM OČIMA, ALI MI DAJE NADU": Oglasio se Dankin deda povodom snimka iz Beča
Snimak na kojem je navodno Danka, Foto: Nemanja Nikolić

Posle majke, oglasio se i deda

"NE VERUJEM DOK UNUKU NE VIDIM SVOJIM OČIMA, ALI MI DAJE NADU": Oglasio se Dankin deda povodom snimka iz Beča

Prva izjava dede Danke Ilić nakon snimka na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka

Objavljeno: 21:15h

"Ne verujem dok unuku ne vidim svojim očima", kaže u svojoj prvoj izjavi za medije deda Danke Ilić (2) devojčice kojoj se svaki trag izgubio u utorak u 13 sati u Banjskom polju kod Bora, a koja je navodno viđena u Beču sa dve Rumunke.

Deda Danke Ilić razgovarao je kratko sa novinarkom "Blica" i u svojoj izjavi je naveo da je video u vestima da je navodno Danka pronađena.

- Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa - kaže deda nestale devojčice.

Novi trag u istrazi za nestalom Dankom Ilić pojavio se jutros u pola tri ujutru, kada je policija dobila informaciju da je devojčica viđena u Beču u pratnji dve rumunske državljanke. "Blic" je došao u posed snimka devojčice za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić.

Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju.

Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Koliko god neke informacije zvučale neverovatno, policija je dužna da ih proveri jer se nijedan trag, koliko god čudan bio, ne sme ignorisati. Tako je policija preko Interpola pre nekoliko noći uz pomoć kolega iz Bosne i Hercegovine proverila i Tik Tok glasine da trojica muškaraca iz Bosne i Hercegovine znaju gde je nestala Danka i da su za nju tražili 25.000 evra otkupa.

Uhapšena lica
Uhapšena licafoto: FUP

Proverom je ustanovljeno da ta informacija nije tačna, a trojica uhapšenih muškaraca su posle provere pušteni na slobodu.

Vučić o potrazi za Dankom i radu policije

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici naveo da se pojavio novi trag u potrazi za Dankom Ilić.

- Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj - rekao je Vučić.

Bonus video:

03:29

Video snimak iz tunela pored kuće gde je poslednji put viđena Danka Ilić

(Espreso / Blic / Iva Ogarević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.