ZEMLJA JE RAVNA PLOČA, LEČIMO SE PUŠTANJEM KRVI, ŽENAMA UKINUTI PRAVO GLASA: Šta sve možemo u Srbiji kad odbacimo teoriju evolucije?
Foto: Pixabay

dan posle

ZEMLJA JE RAVNA PLOČA, LEČIMO SE PUŠTANJEM KRVI, ŽENAMA UKINUTI PRAVO GLASA: Šta sve možemo u Srbiji kad odbacimo teoriju evolucije?

Izvanredna inicijativa "grupe akademika" pomogla nam je da shvatimo koliko su nam široke perspektive, kad je reč o povratku u mračni srednji vek
Objavljeno: 22:52h

Peticija koju su "potpisala 52 akademika" (ispostavilo se na kraju da su je potpisala 2, a ne 52 akademika), znate, ona o preispitivanju teorije evolucije, podigla je u Srbiji veliku prašinu.

S jedne strane, tu su razni "patrijoti" koji otvoreno podržavaju ovaj poziv, trujući unaokolo stavom "to nije dokazano, to je još samo jedna teorija", iza kojeg stoji, za 21. vek i za celu ljudsku civilizaciju poražavajuće "Bog je stvorio svet za 7 dana, baš kako je zapisano u Bibliji".

Na drugoj strani - kukavna naučna zajednica - preplašena, ubijena u pojam, degradirana, ponižena i uništena, jedva smogne snage da propišti nešto kao "to i nije baš lepo od vas".

Treba njih vratiti tamo gde im je mesto: u viceve o spetljanim, smotanim, glupavim naučnicima koje je Srbin na kraju zajebo.

Nije lepo, zaista. Hiljade godina rada ljudskog razuma, hiljade godina stvaralaštva, eksperimenata, razvoja nauke kao vrhunca čovečanstva, bačeno pod noge.

U obrazloženju peticije piše da "kroz nastavu biologije teorija evolucije zauzuma sve tvrđe neodarvinističke dogmatske stavove", i da je "treba preispitati".

Ali, zašto stati ovde?

Kad smo već krenuli ovim stazama, zašto ne bismo negirali i "teoriju" da je Zemlja okrugla?

Jer, i to je "samo teorija", zar ne? I gde to piše u Bibliji da je Zemlja okrugla? Pa zašto bismo onda učili decu tome? Zašto vređati srBski narod? ZAŠTO, BRE?!

Zašto bi neki tamo naučnici određivali šta je istina u nauci, kad to mogu i navijači, sveštena lica, pesnici...? Jer kad se skupe Delije sever i Sale Mutavi Grobari, razbiće, bre, sve po laboratorijama! Bre!

U Bibliji se nigde ne pominje ni hirurgija, recimo. Niti magnetna rezonanca. Nema pomena o antibioticima.

Koji će nam moj sve to? Jer, to je sve proizvod nauke. Sve su to samo teorije, bolje da se mi držimo onog što je napisano pre par hiljada godina u nekoj pećini na Bliskom istoku. Tu nam je budućnost. U pećinama.

foto: Pixabay

Kad nekog nešto boli, da ode kod babe da mu prebaje baba. Ili da mu se pusti krv, kao u 18. veku, ako ćemo da budemo baš avangardni.

Nauka isto tako tvrdi neke gluposti - kao žene i muškarci nisu stvoreni 7. dana, nego isto to kao nešto neka evolucija, ovo-ono.

A u Bibliji lepo piše da je žena nastala od rebra čoveka, i da treba da mu služi, i da ga sluša, i da mu bude, realno, podanik.

Ergo: Ukinuti ženama pravo glasa, vratiti ih u kujne, odvesti ih na potoke da ponovo peru veš pepelom, na onim rendaljkama. Jer deterdženti, i te gluposti, to je sve nauka napravila. To je samo jedna nedokazana TEORIJA.

foto: Pixabay

Eto, samo smo nabacili par uzbudljivih mogućnosti za dalji razvoj Srbije. Ako im prođe ovo sa opovrgavanjem teorije evolucije (da primitivna teorija iz doba pećinskih ljudi bude izjednačena sa naukom), samo nebo nam je granica. Za čas ćemo se vratiti ne u srednji vek, nego u jebenu pećinu, gde nam je, po svemu sudeći, i mesto.

Molimo vas da u komentarima date svoje predloge za unapređenje društvene stvarnosti u Srbiji. Sve ćemo ih objaviti.

(P. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.