4. DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Priveden policajac iz Bora, oglasio se deka nestale devojčice ponovo (UŽIVO)
Danka Ilić, Foto: Printscreen/ Facebook/ Jovana Dragomirovic, MUP Srbije

NESTALA DANKA ILIĆ

4. DAN POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Priveden policajac iz Bora, oglasio se deka nestale devojčice ponovo (UŽIVO)

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu

Objavljeno: 20:54h

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u četvrti dan, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Prema poslednjim saznanjima, u blizini kuće gde je Danka poslednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

20.10 - Oglasio se otac nestale Danke Ilić (2)

Miloš ilić, otac nestale devojčice Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga od utorka oglasio se pre sat vremena na društvenoj mreži Instagram.

On je objavio fotografiju svoje nestale ćerkice koja je poslednji put viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju u Brestovačkom zaseoku na imanju svoje majke Ivane Ilić.

19.57 - Pušteni na slobodu muškarci koji su tvrdili da znaju gde je Danka Ilić

Bašar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu.

Portparol Federalne uprave policije Emil Sutjeska kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

19.15 - Pregledaju se garaže i ostave svih meštana kod Bora

Prema poslednjim informacijama Kurira, policija pregledava garaže, ostave i druge objekte svih meštana kod Bora, gde je devojčica Danka Ilić (2) nestala.

Kako Kurir nezvanično saznaje, pretpostavlja se da je majka i dalje u PU u Boru. Sumnja se da je ona ključ za određene informacije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i danas je bio na terenu.

Još uvek je velika neizvesnost, kada je ovaj slučaj u pitanju

17.55 - Deda nestale Danke: "Ubeđen sam da je živa"

Naime, deda nestale Danke Ilić (2) je kratko rekao da veruje i da ima intuiciju da je njegova unuka živa i da je tu negde u okolini.

Takođe, istakao je da očekuje da će se agonija kroz koju prolaze uskoro rešiti.

16.35 - Meštanin Banjskog polja: Poznavao sam vlasnika imanja

Jedan od stanovnika Banjskog polja rekao je da, bez obzira što se svi ne poznaju najbolje, vlasnika imanja je poznavao.

"Mi jesmo malo, ali na neki način gradsko mesto i ne poznajemo se baš kao ljudi koji žive u nekom selu", priča jedan od stanovnika Banjskog Polja.

On kaže da je vlasnika imanja, ipak, poznavao.

15:44 - Priveden policajac iz Bora

Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki.

15:01 - MUP objavio snimak podzemnog tunela gde su tražili malu Danku

Podzemni tunel koji se nalazi na 10 metara od kuće gde je devojčica nestala u Banjskom Polju kod Bora, detaljno je pregledan, a tom prilikom, kako je saopštio MUP, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

03:29

Video snimak iz tunela pored kuće gde je poslednji put viđena Danka Ilić

15:33 - Pas Zigi i spasioci napustili mesto potrage oko kuće kod koje je nestala Danka Ilić

Čitava ekipa spasilaca i pas Zigi napustili su mesto potrage oko kuće kod koje je nestala Danka Ilić (2). Kolona vozila napustila je lice mesta i uputila se u nepoznatnom pravcu.

14.50 Pušteni na slobodu državljani BiH koji su uhapšeni zbog nestale Danke

Tužilaštvo KS, danas je odlučilo da nema osnova za njihovo zadržavanje

14.40 MUP pretražio tunele i šahte

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

1 / 9 Foto: MUP Srbije

14.20 Otac male Danke prošao na poligrafskom testiranju

Miloš Ilić, otac nestale Danke Ilić (2) za kojom traga cela Srbija, prošao je poligrafsko ispitivanje.

12.24 Majka Danke Ilić ponovo u policiji

Prema informacijama, policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene ćerke.

Kako se nezvanično saznaje, policiji je u poslednja 4 dana stiglo mnogo informacija kroz sistem "Pronađi me" i svaka ta informacija mora biti proverena u cilju pronalaska Danke Ilić.

Roditelji Danke Ilić
Roditelji Danke Ilićfoto: Društvene mreže

11.02 - Policijska vozila, patrole i marica prelaze na drugu stranu ulice

Policijska vozila, patrole i marica trenutno se okupljaju na drugoj strani ulice gde se nalazi pojata gde je Danka poslednji put viđena.

- Još ne znamo šta se tačno dešava. Jedino što je za sada sigurno jeste da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić upravo napustio područje Banjskog Polja iako se još nije oglašavao za medije - javlja reporterka Kurira sa lica mesta.

10.19 - Gašić stigao u Banjsko Polje

Tri vozila vatrogasaca spasilaca, kao i kamion gradske čistoće pristigli su na teren kako bi izbacili sav otpad iz dvorišta kuće gde je nestala devojčica. Kako javlja reporterka Kurira, ministar Bratislav Gašić stigao je upravo na lice mesta, međutim još nemamo informaciju šta je razlog ponovnog dolaska.

8.06 - Traže se tragovi deteta u dvorištu

Reporterka Kurir televizije Slađana Nedeljković javila je najnovije informacije sa terena.

- Ekipe policije, vatrogasaca, spasilaca, ali i gorske službe neprekidno raščišćavaju teren. Već prethodnog dana počeli su sa ovom akcijom koja je trajala čitavog dana i čitave noći. Kako se saznaje, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena, sve su to jedinice policije, vatrogasci, ali i gorska služba čitave noći i dana raščišćavali kako bi lakše mogli da prodru u zadnji deo dvorišta i da na taj način vide da li ima nekih tragova devojčice.

7.49 - Spasilački timovi iz Beograda i Novog Sada stigli u Banjsko Polje

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica. Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

1 / 8 Foto: MUP

6.41 - Nikog nema na adresi na kojoj živi porodica Ilić

1 / 3 Foto: Nenad Kostić

Inače, Sirijci Bashar T, Zakuan T. i Muhamed T. uhapšeni su juče u BiH u Hadžićima zbog sumnje da su na TikToku objavili snimak tvrdeći da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić. Sva trojica su Sirijci koji žive u Sarajevu, a za informacija o detetu tražili su 50 hiljada KM (oko 25.000 evra).

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Kurir /Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.