PARKIĆ NIJE NA PRODAJU! Građani protestuju, ne dozvoljavaju da se uništi park da bi se proširila benziska stanica! (FOTO)
Foto: Printscreen / Twiter / Maja Ledjenac

digli se!

PARKIĆ NIJE NA PRODAJU! Građani protestuju, ne dozvoljavaju da se uništi park da bi se proširila benziska stanica! (FOTO)

Nekoliko stotina građana iz šireg centra Novog Sada organizovali su večeras protest zbog, kako su naveli, namere gradskih vlasti i Naftne industrije Srbije (NIS) da “unište još jedan park” u glavnom gradu Vojvodine, i to zbog proširenja postojeće benzinske stanice NIS-a
Objavljeno:

Protest, tokom kojeg je organizovano prikupljanje potpisa na peticije, organizovan je na lokaciji parka u blizini pumpe, a sledeći protest najavljen je za prekosutra, tokom održavanja licitacije otuđenje te javne površine.

- Na licitaciju navodno mogu da se prijave sva zainteresovana lica i privredni subjekti, a ustvari je namera da se NIS proširi. Čak su toliko providni da je NIS od Javnog preduzeća Urbanizam naručio izradu generalnog plana proširenja, što nužno implicira favorizovanje NIS-a u odnosu na sve druge. Kuriozitet je i to da je Urbanizam 2015. godine učestvovao u izradi Strategije razvoja sistema zelenih prostora grada novog sada 2015-2030. godine - navodi se u pozivu na protest.

Reč je o građanima koji žive u delu grada oko Futoške ulice, u blizini male benzinske stanice NIS-a, koja se nalazi na obodu malog parka.

Oni su kazali da na toj benzinskoj stanici nikada nije gužva i da u radijusu od kilometar postoje još dve benzinske stanice čiji su kapaciteti za istakanje goriva znatno veći.

Oni su potpisivali dve peticije, jednu koja će biti upućena Skupštini grada i drugu koja će biti upućena gradonačelniku i Gradskom veću.

Stanovnik tog dela grada Marko Tomović rekao je da će peticija biti predata već sutra i dodao da je današnji događaj organizovan da bi se videlo koliko ljudi će se okupiti.

- Nadamo se da će gradonačelnik imati sluha za naše zahteve. Evo, i u Beogradu je njihov gradonačelnik rekao da ima sluha za očuvanje zelenih površina na Novom Beogradu, pa su gradske vlasti odustale od spornih projekata, nakon što su se građani pobunili. Nadam se da će na isti način reagovati gradske vlasti u Novom Sadu - rekao je Tomović novinarima.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.