KOGA SAOBRAĆAJCI MOGU OPOMENUTI BEZ PISANJA KAZNE? Radi se o novoj mogućnosti
Vladan Nikolić, Foto: Kurir televizija

uslovi za privilegiju

KOGA SAOBRAĆAJCI MOGU OPOMENUTI BEZ PISANJA KAZNE? Radi se o novoj mogućnosti

Na listi se nalazi 150 prekrašaja

Objavljeno:

Saobraćajna policija redovno poziva sve učesnike u saobraćaju na odgovornost u vožnji i poštovanje pravila, ali se neretko nesavesni vozači ne obaziru na apele policije.

Zato će one koji vode računa i ne prave prekršaje, saobraćajci samo opominjati, ali ne i kažnjavati.

A na koga se ove opomene odnose i za koju vrstu prekršaja, istraživala je novinarka Kurira Teodora Borozan sa sagovornikom Vladanom Nikolićem, pomoćniko načelnika Uprave saobraćajne policije.

02:14

VOZAČI PAŽNJA! Saobraćajna policija iznela nove mere: Nema više novčane kazne za prekršaje? OVO SU USLOVI ZA PRIVILEGIJU

- Radi se o novoj mogućnosti, da policijski službenik izrekne upozorenje učesniku saobraćaja koji je načinio saobraćajni prekršaj, pod uslovom da taj prekršaj spada u one za koje se može izdati upozorenje. Uslov je i da učesnik dve godine nije pravosnažno osuđivan za saobraćajne prekršaje ili mu izdato upozorenje za prekršaj.

Na listi se nalazi 150 prekrašaja, a Nikolić je izdvojio one najvažnije:

- Recimo, nepropisno parkiranje, odnosno sva ona osim u tunelu, nepreglednoj krivini i tako dalje. Potom istek važnosti registracione nalepnice, istek saobraćajne dozvole, nepropisno prestrojavanje, skretanje, nekorišćenje zimske opreme. Ukratko, radi se o prekšrajima za koje je predviđeno izdavanje prekršajnog naloga, za koje je moguće platiti polovinu u roku od sedam dana. Ipak, postoje neki za koje se ne može izreknuti opomena, kao što je prekoračenje brzine, nedozvoljenu količinu alkohola, nekorišćenje zaštitne kacige... Inače, upozorenja nećemo izdavati ni vozačima sa inostranom vozačkom dozvolom, kao ni onima koji osporavaju prekršaj.

Bonus video:

02:14

VOZAČI PAŽNJA! Saobraćajna policija iznela nove mere: Nema više novčane kazne za prekršaje? OVO SU USLOVI ZA PRIVILEGIJU

(Espreso / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.