NEMA DOKAZA O TOME KAKO JE NASTAO ŽIVOT? Doktor nauka tvrdi: Darvinova teorija evolucije je samo spekulacija!
Foto: Pixabay

podeljena mišljenja

NEMA DOKAZA O TOME KAKO JE NASTAO ŽIVOT? Doktor nauka tvrdi: Darvinova teorija evolucije je samo spekulacija!

Doktor medicinskih nauka Radmilo Rončević je pokretač peticije za reviziju izučavanja teorije evolucije i tvrdi da ona treba da se izučava kao hipoteza
Objavljeno: 19:44h

Nema dokaza o tome kako je nastao život, a zagovornici teorije evolucije zapravo svojim spekulacijama tvrde da to znaju.

To je rekao doktor medicinskih nauka Radmilo Rončević, pokretač peticije za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i na fakultetima, o kojoj se poslednjih dana burno polemiše.

Rončević za Tanjug kaže da treba ponuditi činjenice kakve jesu, pa na osnovu njih neka svako misli svojom glavom, ističući da deci ne treba usađivati u glavu "neproverene agresivne dogme".

KO TU KOGA LAŽE? Peticiju protiv Darvina potpisala 2, a ne 52 akademika! Ćelija je, kaže, čudo i njenu funkciju i njen nastanak ne može niko da objasni, i dodaje da teorija evolucije nije naučno dokazana, već je samo "hipoteza zasnovana na spekulacijama". On tvrdi da je neodarvnistička teorija zasnovana na mašti, zabludi i laži, a kod nas se, dodaje izučava kao dogma apsolutno dokazana i zato je ne smete napadati. - Ako ta dogma ide sa naglašenim ateizmom, onda poprima osobine ideologije. A kada nauku stavite u okvire ideologije i dogme, nema činjenica, nema istine, nema nauke i onda ona postaje antinauka, pogubna i za društvo i za nauku - kaže Rončević. Navodi i da on ne može da dokaže kako je nastao život. - Nemam veze niti sa kreacionizmom, niti sa inteligentnim dizajnom - kaže Rončević i navodi da bi terorija evolucije trebalo da se izučava kao hipoteza sa svim činjenicama koje joj eventualno idu u prilog i činjenicama koje joj ne idu u prilog. Navodi i da Darvin nije bio dogmata, da je dozvoljavao drugačije mišljenje. - Darvin se nije bavio nastankom života, nego je rekao da je tvorac stvorio život, nekoliko vrsta iz kojih se evolucijom razvio ceo život - kaže Rončević. Kaže da je očekivao da se povodom peticije povede naučna, argumentovana rasprava, u kojoj će se sučeliti različita viđenja, a ne sa aspekta "sile". - Izgleda, da je zapravo ispravna šala koja kaže da kada se teorija i činjenice ne slažu, moramo menjati činjenice da bi ostala teorija - kaže Rončević. Genetičarka Biljana Stojković, pak, navodi da u naučnoj teoriji evolucije nema ništa sporno, te da se evoluciona biologija razvija napretkom tehnologije i naučnici otvaraju nova i nova pitanja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.