Svaki KVART u Srbiji dobija svog POLICAJCA: Od ove godine 1.000 njih biće SVAKODNEVNO na usluzi građanima!
Foto: Dragan Kadić

da li ćemo biti bezbedniji?

Svaki KVART u Srbiji dobija svog POLICAJCA: Od ove godine 1.000 njih biće SVAKODNEVNO na usluzi građanima!

Policajci će, takođe, posećivati škole, verske zajednice i kroz sastake sa građanima u lokalnim zajednicama, biće upoznati sa njihovim svakodnevnim problemima
Objavljeno:

Širom Srbije ove godine biće raspoređeno oko 1.000 policajaca na lokalu. Oni će svakodnevno biti na usluzi građanima za sve bezbednosne probleme koji ih muče, bilo da su u zgradi, ulici, bloku, kvartu, mesnoj zajednici ili opštini u kojoj žive.

Ovi policajci biće regrutovani iz postojećeg sastava policije, a proći će i odgovarajuću obuku. Reč je o konceptu policije u zajednici, stoji u Priručniku za rad policije u zajednici MUP-a Srbije koji je usvojen, u sklopu refereme koja je u toku, saznaje "Politika".

Predviđeno je da policajac - pozornik, bude svakodnevno na ulici, da se upoznaje i razgovara sa ljudima, kao i da ih savetuje. Građani će moći da mu se požale na, na primer, okupljanje problematične omladine, ako ih je strah da šetaju delom grada jer nije dovoljno osvetljen, a policajac će njih informisati o čestim obijanjima stanova ili razbojništvima, kao i kako mogu da se zaštite i izbegnu da postanu žrtve krivičnih dela.

Policajci će, takođe, posećivati škole, verske zajednice i kroz sastake sa građanima u lokalnim zajednicama, biće upoznati sa njihovim svakodnevnim problemima.

Policajci u zajednici brinuće i o žrtvama krivičnih dela, prvenstveno o ljudima kojima su obijeni stanovi, a koji se nakon toga ne osećaju sigurno u svom prostoru.

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.