DANAS BEZ KIŠOBRANA NIGDE: Nedelja u znaku padavina i grmljavine, temperatura u padu
Čovek sa kišobranom, Foto: EPA/Darek Delmanowicz

VREMENSKA PROGNOZA

DANAS BEZ KIŠOBRANA NIGDE: Nedelja u znaku padavina i grmljavine, temperatura u padu

U Beogradu će biti oblačno i osetno hladnije s kišom. Кasnije posle podne se očekuje prestanak padavina

Objavljeno:

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima očekuje se prelazak kiše u sneg i kratkotrajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.Najniža temperatura će se kretati od tri do devet stepeni Celzijusa, najviša od devet stepeni na zapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti oblačno i osetno hladnije s kišom. Кasnije posle podne se očekuje prestanak padavina, a uveče i noću delimično razvedravanje. Duvaće umeren severozapadni vetar, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura će biti oko 10 stepeni, zatim u padu i sredinom dana biće oko osam a uveče oko pet stepeni.

Dete sa kišobranom
Dete sa kišobranomfoto: Profimedia

U Srbiji će u ponedeljak biti promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Кratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveče i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu zemlje će biti prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine. U toku dana će biti toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Posle podne i uveče ponegde će biti kratkotrajna kiša ili pljuskovi. U sredu i četvrtak će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca će biti pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 25. mart 2024:

Biometeorološke prilike imaće nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike. Tipične meteoropatske reakcije mogu se javiti i u jačoj formi.

Bonus video:

16:23

VIKEND NIKAD TOPLIJI, U PONEDELJAK ŽUTA KIŠA HARA SRBIJOM! Metorolog upozorio: Ovog datuma Beograđani mogu da očekuju SNEG

(Espreso / Beta/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.