Diković: Srbija nije ugrožena, vojska spremna da odgovori na sve!
Foto: Beta

služe srbiji

Diković: Srbija nije ugrožena, vojska spremna da odgovori na sve!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković, dao je izjavu u kojoj kaže da je Srbija bezbedna zemlja
Objavljeno:

Vojska Srbije se priprema da odgovori na sve bezbednosne pretnje i da raspolaže danas sredstvima i opremom potrebnom za odgovor na eventualne rizike.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je da je bezbednosna situacija stabilna i da Srbija trenutno nije vojno ugrožena, iako su na sceni prisutne pretnje kroz izraženi ekstremizam i zbog migrantske krize.

OVAKO BI IZGLEDALA SVETSKA SILA VELIKA JUGOSLAVIJA: Titov tajni plan koji nikad nije zaživeo!

- Budno pratimo i dnevno procenjujemo stanje i stepen ugroženosti Srbije i zaljučak je da Srbija danas nije vojno ugrožena – kazao je Diković za RTS.

foto: Fonet

On je rekao da se Vojska Srbije priprema da odgovori na sve bezbednosne pretnje i da raspolaže danas sredstvima i opremom potrebnom za odgovor na eventualne rizike.

- Proteklih nekoliko meseci bilo je reči o opremljenosti našeg ratnog vazduhoplovstva, koje je nekako u najvećem zaostatku. Rešavanjem tog pitanja ćemo zaoktružiti jednu celinu, posebno uvođenje novih sredstava – naveo je on.

BRAĆA KRVNICI SVE OPASNIJA: Ramuš i Daut Haradinaj prodaju oružje džihadistima!

Diković je rekao da vojna vežba “Čelik 2017″, koja će biti održana u utorak, ima za cilj da predstavi “trenutne sposobnosti sistema odbrane” Srbije, da odgovori bezbednosnim rizicima u regionu i da pokaže stepen spremnosti za nastavak saradnje u očuvanju mira u svetu i regionu.

Vežba spada u red visoko rizičnih. Apsolutno je primenljiva u misijama Vojske Srbije, odnosno kroz zadatke koje VS treba i može da izvršava – kazao je Diković.

Načelnik Generalštaba dodao je da će biti prikazano više od 40 sredstava iz sistema koji su ili novi ili u fazi “modernizacije i razvoja”.

foto: Fonet

Prvi put mi prikazujemo sredstva u razvoju, njihove karakteristike i specifičnosti, odnosno njihove mogućnosti. To nije nimalo lako i jednostavno. Retko se ko usuđuje na taj korak. Sa tim sredstvima će VS biti jača – naveo je Diković.

On je takođe dodao da će prvi put biti prikazani raketni i protivoklopni sistemi “Miloš” i “Morava.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.