DANAS UMERENO OBLAČNO, A ONDA SLEDI RAZVEDRAVANJE: RHMZ objavio prognozu i za naredne dane
Lepo vreme u Beogradu, Foto: Petar Aleksić

vremenska prognoza

DANAS UMERENO OBLAČNO, A ONDA SLEDI RAZVEDRAVANJE: RHMZ objavio prognozu i za naredne dane

Najniža temperatura će se kretati od pet stepeni do 10, a najviša od 13 do 17 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, na severozapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prestanak padavina i postepeno razvedravanje se očekuje ujutru i pre podne u ostalom delu Vojvodine, sredinom dana u zapadnim i centralnim, a posle podne i u ostalim krajevima.

Duvaće slab i umeren vetar, na severu i istoku Srbije povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura će se kretati od pet stepeni do 10, a najviša od 13 do 17 stepeni.

Lepo vreme u Beogradu
Lepo vreme u Beogradufoto: Nenad Kostić

U Beogradu će ujutru prestati kiša, pre podne se očekuje razvedravanje a od sredine dana će biti pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren vetar, kratkotrajno i jak severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura će se kretati od osam stepeni do 10, a najviša oko 16 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti promenljivo oblačno ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom. U sredu i četvrtak ujutru ponegde će biti slab mraz, tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. U petak i za vikend se očekuju prolazna naoblačenja koja će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljuskove.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 17. mart

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa.

Bonus video:

16:32

OVO JE TAČKA BEZ POVRATKA NAKON KOJE NAM SLEDI NOVO LEDENO DOBA! Klimatolog analizirao trenutno stanje i izneo KLUČNE GODINE

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.