PKS pokrenula posebnu podršku mamama preduzetnicama! Simanić “Majke su stub porodice, a porodica stub države"
Branislava Simanić, Foto: Miloš Lužanin

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE

PKS pokrenula posebnu podršku mamama preduzetnicama! Simanić “Majke su stub porodice, a porodica stub države"

Naime u Privrednoj komori Srbije postoji Sekcija za žensko preduzetništvo, a sada je osnovan i deo za mame preduzetnice

Objavljeno:

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije najavila je posebnu podršku mamama preduzetnicama.

Naime u Privrednoj komori Srbije postoji Sekcija za žensko preduzetništvo, a sada je osnovan i deo za mame preduzetnice.

Cilj Sekcije je ekonomsko osnaživanje žena u Republici Srbiji, umrežavanje preduzetnica iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

Žene su kao i oduvek heroji, oslonac i stub svake porodice i svake države. Posebno majke. Pitanje položaja majki preduzetnica je takođe od izuzetnog značaja i bitno je da se radi na izjednačavanju uslova sa drugim zaposlenim ženama. Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom načinjeni su prvi koraci u izjednačavanju položaja što je, verujem, samo početak. - rekla je Branislava Simanić.

Za predsednicu ovog dela izabrana je Jovana Šipčić, koja je preduzetnica od svoje 19.godine i dvostruka mama. Jovana je odavno deo Sekcije i neko ko se godinama unazad angažovao za bolju poziciju i umrežavanje preduzetnica uz podršku Privredne komore Srbije.

Jovana Šipčić
Jovana Šipčićfoto: Mateja Stanisavljević

Direktorka Simanić najavila je i niz aktivnosti koje su planirale u narednom periodu, poput bazara u tržnim centrima i promocije biznisa mama preduzetnica, edukacije za ekonomsko osnaživanje majki iz ruralnih područja Srbije, kao i platforma i magazin za promociju i lakšu informisanost istih. Ona je naglasila da joj i drago što država uvek i dodatno osnažuje mame, pa je izdvojila podsticaje za kupovinu prve zajedničke nekretnine za mlade roditelje, kao i povećanje finansijske podrške za rođene dece.

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.