I DRUGA DEVOJČICA SE VRATILA U DEČJE SELO: 15 dana se tragalo za njom
Dečje selo "Dr Milorad Pavlović", Foto: decijeselo.org.rs

skrivale se u Rumi

I DRUGA DEVOJČICA SE VRATILA U DEČJE SELO: 15 dana se tragalo za njom

Inače, sestre (15) i (13) i mlađi brat su deca iz vanbračne zajednice

Objavljeno:

Druga devojčica, trinaestogodišnjakinja, kasno noćas se vratila u Dečje selo "Dr Milorad Pavlović", odakle je pobegla 21. februara.

Kako su mediji pisali, u sredu uveče socijalni radnici iz Centra za socijalni rad u Bogatiću, koji je zakonski staratelj devojčica, pronašli su njenu rođenu sestru (15) i odveli je u Dečje selo.

Posle samovoljnog napuštanja Dečjeg sela obe devojčice su se od policije i socijalnih radnika, koji su za njima intenzivno tragali, skrivale u Rumi, gde živi dečko sa kojim je trinaestogodišnja devojčica u vezi.

- Ona je, po svemu sudeći, bila inicijator bekstva. Ona je i ranije više puta napuštala ustanovu, ali se vraćala posle nekoliko dana. Ovog puta je nagovorila stariju sestru da pobegne sa njom. Nestanak devojčica je odmah prijavljen policiji, a posle nekoliko dana i javnom tužilaštvu i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima - naveo je izvor.

U Centru za socijalni rad u Bogatiću, koji je staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, uporedo sa policijskom potragom su svakodnevno pokušavali da im uđu u trag.

Dečje selo
Dečje selofoto: decijeselo.org.rs

Socijalnim radnicima se posrećilo da posle jednog telefonskog poziva lociraju stariju devojčicu i o tome su obavestili policiju u Rumi. Dok su iz Bogatića putovali do Rume, devojčica (13) je već bila u policijskoj stanici.

- Pozvali su sestru mladića sa kojim je u vezi mlađa sestra i od nje saznali da živi kod jedne bake u Železničkoj ulici, u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, informacija je bila tačna. Kada su je upitali gde je mlađa sestra rekla im je da je sa njenim bratom i da se od policije skriva na tavanu - dodao je izvor.

Inače, sestre (15) i (13) i mlađi brat su deca iz vanbračne zajednice. U Dečje selo su smešteni u avgustu 2022. godine posle prijave porodičnog nasilja. Ostala su sa ocem nakon što je majka napustila porodicu, a o njegovom zlostavljanju dece se saznalo kada se jedna od devojčica u školi samopovredila makazama.

Bonus video:

00:50

Otvoreno dečje igralište u Ulici Flore Sends na Savskom vencu

(Espreso/ Telegraf/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.