OBUCITE SE TOPLO: Najavljeno hladnije vreme u Srbiji, MOGUĆI PLJUSKOVI, na nekim mestima i SNEG
Vreme u Srbiji, Foto: Beta/Miloš Miškov

Vremensa prognoza

OBUCITE SE TOPLO: Najavljeno hladnije vreme u Srbiji, MOGUĆI PLJUSKOVI, na nekim mestima i SNEG

U Beogradu oblačno, hladnije i kišovito vreme

Objavljeno:

U Srbiji se danas očekuje hladnije vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima dok se na planinama očekuje sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini, biće pretežno oblačno vreme dok će se u ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivati sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova. Na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutru i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od tri stepena do sedam stepeni a najviša od osam stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni na jugu.

I u Beogradu danas pretežno oblačno, hladnije i kišovito vreme. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, od sedam do devet stepeni Celzijusovih.

Beograd
Beogradfoto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

U petak se očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje. U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama.

Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju. U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito.

Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom od oko 20 stepeni, a najsvežije u Timočkoj Krajini, sa temperaturom od 12 stepeni do 14. Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave. Česta naoblačenja s kišom, na planinama sa snegom, uz sunčane periode između njih obeležiće i prvi deo naredne sedmice. Temperatura će biti viša početkom nedelje, a zatim u postepenom padu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Bonus video:

01:36

BIĆEMO POD UTICAJEM VETRA KOJI ĆE DONETI PRAŠINU Meteorolog Todorović otkrio KAKVO VREME NAS ČEKA DO KRAJA FEBRUARA

(Espreso/BETA/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.