LELA JE UČITELJICA NA KOJU SRBIJA TREBA DA BUDE PONOSNA: Zbog poruke RODITELJIMA za 8. MART pokazala KAKAV JE CAR
Škola/Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

bravo!

LELA JE UČITELJICA NA KOJU SRBIJA TREBA DA BUDE PONOSNA: Zbog poruke RODITELJIMA za 8. MART pokazala KAKAV JE CAR

Lela je učiteljica godine, zbog poruke roditeljima za 8. mart pokazala kakav je car

Objavljeno:

Euforija povodom Dana žena uveliko je počela, kupuju se pokloni, za mame, tetke, bake, kume... Međutim roditelji su "spremili" novčanike i za učiteljice i vaspitačice. I dok se mnogi utrkuju ko će kupiti bolji poklon učiteljici, ili koja nastavnica je "bolje prošla", jedna od njih rešila je da ove godine novac koji bi joj bio poklonjen da onima kojima to je zaista neophodno.

Učiteljica Lela na svojoj roditeljskoj grupi na Vajberu zamolila je sve da novac koji su namenili za njen poklon povodom Osmog marta usmere na račun Ivane Jovanović iz Pejovca kod Trstenika, samohrane majke šestogodišnje devojčice, koja boluje od sekundarne progresivne multipleskleroze.

"Dobar dan znam da je sada akutelna euforija oko Dana žena. Tako je i kod moje dece u vrtiću i školi. Ja bih vas ovom prilikom zamolila da novac namenjen za poklon uplatite na račun Ivane iz Pejovca", napisala je u poruci Lela.

Kako je ova plemenita i humana žena navela, ona ima sve, a Ivani i njenoj ćerkici je taj novac neophodan kako bi žena ozdravila.

"Nema tog poklona koji je meni potreban koliko njoj i njenom detetu odrzavljenje. Ja vašu decu i svoj posao volim i bez poklona, ništa neće promeniti moj rad", kazala je učiteljica i još jednom zamolila sve da novac uplati Ivani.

Ovu poruku objavio je jedan od roditelja na svom Tviter nalogu uz opis "učiteljica godine".

Ivani je 2008. godine dijagnostikovana Multipla skleroza. Prve tegobe osetila je 2005. godine u vidu utrnulosti leve strane tela i slabosti desnog oka. Više puta je hospitalno lečena u neurološkoj službi OB Kruševac zbog stalnih pogoršanja osnovne bolesti u vidu slabosti nogu, pogoršanja hoda i vida.

Lečena je kortikosteroidima, korišćenjem pulsne terapije koja je vremenom prestala da daje željene rezultate. Zbog relapsa bolesti Ivana se kreće otežano uz pomoć hodalice, a obzirom da je majka maloletne devojčice samim tim se oseća jako teško zbog stanja u kome se nalazi.

Nadu za poboljšanje zdravstvenog stanja Ivana ima u lečenje matičnim ćelija koje se sprovodi u klinici u Moskvi, korišćenjem HSCT terapije, koja je dala velike uspehe u lečenju ove bolesti.

Ivana Jovanović
Ivana Jovanovićfoto: Budi human

Ona je dobila pozitivan odgovor sa ove klinike, ali terapija i lečenje iziskuju velike troškove pa Ivana moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama, kako bi prikupila novac potreban za tretman i lečenje jer u protivnom postoji velika mogućnost da ostane vezana za invalidska kolica.

Sredstva su joj potrebna za HSCT terapiju, lekove, specijalističke preglede, laboratorijske analize, fizikalne tretmane, tretmane u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

Za Ivanin siguran korak! Budimo humani!

Pomozimo Ivani!

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001725600-42

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001726374-48

IBAN: RS35160600000172637448

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video:

02:39

HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.