"BABA MARTA" SE NAOŠTRILA: Pljuštaće cele nedelje, TEMPERATURA U OVIM DELOVIMA BIĆE 0, evo gde će biti čak i SNEGA
Kiša, Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

"BABA MARTA" SE NAOŠTRILA: Pljuštaće cele nedelje, TEMPERATURA U OVIM DELOVIMA BIĆE 0, evo gde će biti čak i SNEGA

Najniža temperatura biće od 2 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Početkom ove sedmice s Jadrana u Srbiju pristiže novo naoblačenje zbog čega će na visokim planinama biti malo snega, dok će u nižim predelima padati kiša. Uz zahlađenje širom Srbije, tako, stižu nam i kiše i praktično cela nedelja će biti kišovita, u pojedinim delovima imaćemo i velike količine padavina za kratko vreme, a negde će duvati i vetar olujne jačine.

Promenu i pogoršanje vremena najavio je Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ), i prema njegovim rečima, od 6. marta, očekuje se manje zahlađenje, piše Blic.

Slobodan Sovilj
Slobodan Soviljfoto: Kurir tv

- Zahlađenje neće biti intenzivno, ali će usloviti pad jutarnjih i maksimalnih dnevnih temperatura za 3 do 5 stepeni u većini mesta. Dnevni maksimumi će u većem delu Srbije biti od 12 do 17 stepeni. Jutra će biti hladnija, pogotovo u noćima bez oblačnosti, kada su noći vedre – rekao je Sovilj.

Vremenska prognoza za danas

RHMZ upozorava da će od danas jugoistočni vetar biti pojačan, i da se uveče i noću sa juga Srbije očekuje naoblačenje s kišom, a na planinama iznad 1.500 metara sneg.

- Danas stiže umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg – najavio je RHMZ.

Najniža temperatura biće od 2 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za utorak

U utorak se više padavina očekuje na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije, u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu - lokalno preko 20 milimetara za 12 sati.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

Na visokim planinama, iznad 1.500 metara, u ovoj oblasti padaće vlažan sneg. U ostalim krajevima uz promenlјivu oblačnost biće manje količina padavina. Vetar će biti u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

Najniža temperatura će biti od 4 do 8 stepeni, a najviša od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za sredu

Promenjivo oblačno i malo svežije se očekuje i u sredu. Povremeno će padati kiša, na visokim planinama sneg. Vetar će biti slab, promenljiv.

Najniža temperatura će biti od 4 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 13 do 16 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za četvrtak

U Srbiji će u četvrtak biti promenlјivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Na visokim planinama se očekuje sneg. Maksimalna temperatura će biti od 12 do 16 stepeni.

Duvaće slab do umeren, istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 1 do 5 stepeni.

Vremenska prognoza za petak

Padavine se u petak još očekuju na istoku i jugu Srbije. U Beogradu će biti promenjivo oblačno. Minimalna temperatura vazduha biće 4 stepena, a maksimalna dnevna 12 stepeni Celzijusa.

U Novom Sadu promenjivo oblačno, sa najnižom temperaturom od 2 i najvišom 12 stepeni.

U Nišu je moguća kiša. Najniža temperatura će biti 0, a najviša 10 stepeni Celzijusa. Isto važi za Kragujevac.

Vremenska prognoza za vikend

U Srbiji će 9. marta, prvog dana vikenda, padavina biti još na istoku i jugu, a zatim će u nedelјu biti suvo sa sunčanim intervalima.

Bonus video: BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

01:18

BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.