ČIM JE SAZNAO DA JE TRUDNA, NAPRAVIO SRAMNU STVAR: Poslodavac RAZBESNEO celu Srbiju, ovo je NEČUVENO!
Trudnica, Foto: Printscreen/Instagram/jaiden.ashlea

mobing

ČIM JE SAZNAO DA JE TRUDNA, NAPRAVIO SRAMNU STVAR: Poslodavac RAZBESNEO celu Srbiju, ovo je NEČUVENO!

Jedna Srpkinja priznala je da se u svojim prvim danima trudnoće našla u nešto komplikovanijoj situaciji onda kada je srećne vesti saopštila poslodavcu za kog radi

Objavljeno:

Jedna Srpkinja priznala je da se u svojim prvim danima trudnoće našla u nešto komplikovanijoj situaciji onda kada je srećne vesti saopštila poslodavcu za kog radi. Iako je uradila ono što je doktor od nje zahtevao nadređeni, čini se, za njen zahtev nije imao razumevanja.

Neimenovana trudnica iz Srbije objasnila je u svojoj anonimnoj objavi na Reditu da je od svog poslodavca, nakon objavljivanja predstojećeg trudničkog bolovanja, navodno dobila ni manje ni više, nego raskid aneksa ugovora i premeštanje na nižu, njenu prethodnu poziciju u firmi koja je duplo manje plaćena.

"Bila sam na bolovanju mesec i po dana, u međuvremenu mi je potvrđena trudnoća, i poslodavac je obavešten o tome. Dogovor sa ginekologom je bio da zatvorim prethodno bolovanja (prošli ponedeljak) i da danas otvorimo trudničko radi održavanja trudnoće, a u međuvremenu bih koristila godišnji odmor od prethodne godine.

Međutim, poslodavac je odobrio korišćenje godišnjeg odmora samo do kraja prošle nedelje, da bi mi u ova dva dana usmeno uručio obaveštenje o prekidu aneksa koji se tiče pozicije koju obavljam na međukorporacijskoj razmeni i vratio me na prethodnu poziciju koja je duplo manje plaćena. Da li sam ja u obavezi da isto potpišem, i samim tim sklopim sporazumni prekid aneksa? Inače, do juče mi predlog za prekid aneksa nije uručen, a od danas će mi biti otvoreno trudničko. Hvala", pitala je ona.

"Stavi ih u šah mat poziciju"

Svoje pitanje postavila je u "pravni saveti" odeljku na Reditu, pa je dobila i neke pravne, ali i laičke savete.

"Ne potpisuj ništa i zovi advokata", "Ako si ga pisanim putem- potvrdom od ginekologa obavestila o trudnoći ne može da ti da otkaz, idi u inspekciju i zapreti advokatima", "Ovo je glupo sa njihove strane jer ti ne plaćaju oni platu za vreme trudničkog. Za tebe redosled koraka je sledeći. Ne možeš prvo ni da potpišeš nešto što nisi dobila i što je usmeno najavljeno. Dakle, moraju da ti uruče. Pošto ćeš biti na bolovanju, svakako nemoj ići u firmu i preuzimati bilo šta. Sve i ako ti uruče aneks, imaš osam dana da ga potpišeš. Ti ćeš biti na trudničkom bolovanju, slobodno možeš da odbiješ, ne smeju da ti daju otkaz zbog odbijanja aneksa dok si na trudničkom. Šah mat", savetovali su je oni.

"Ne vidim da je ispao loš"

Ipak, nekim nije bilo jasno čemu galama, smatrajući da je možda poslodavac uradio ono što je morao.

"Ako je ona jedina osoba koja je na toj poziciji, spominje se međukorporacijska razmena, zar nije logično da se usled nemogućnosti obavljanja tog posla, 'vrati' na poziciju na kojoj je bila i za koju je potpisala ugovor da bi poslodavac drugoj osobi mogao da da aneks umesto nje? Njoj zarada svakako neće trpeti jer se za bolovanje gleda prethodnih 12 meseci a ne to kolika ti je zarada u ugovoru/aneksu. Ne vidim zašto je tačno poslodavac loše postupio", napisao je jedan od njih.

Bonus video:

01:43

STOTINE TRUDNICA NA NOVOJ TELEFONSKOJ LINIJI ZBOG VAKCINE: Ovo su pitanja koja najčešće postavljaju

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.