TEŽAK BLAM ZA SRBIJU: Na sajmu knjiga u Teheranu predstavili smo se PRAZNIM ŠTANDOM!
Foto: Fonet

KNJIGE POSLATE KASNO

TEŽAK BLAM ZA SRBIJU: Na sajmu knjiga u Teheranu predstavili smo se PRAZNIM ŠTANDOM!

Nakon nebrojenih telefonskih poziva između Teherana i Beograda, članovi delegacije koju predvodi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević su dobili informaciju da će knjige stići u subotu, dan pred njihov odlazak
Objavljeno:

Prilika da se Srbija zvanično predstavi na Sajmu knjiga u Teheranu je propuštena pošto je štand Srbije na sajmu ostao prazan.

Iz Ministarstva kulture kažu da to nije u njihovoj nadležnosti već u nadležnosti Beogradskog sajma, a predstavnici sajma i udruženja izdavača prisutni u Teheranu nemoćno sležu ramenima.

Knjige su poslate iz Beograda, ali suviše kasno. Paketi su završili negde u carinskoj nedođiji i niko nije mogao da im uđe u trag, piše beogradski dnevnik Politika.

Nakon nebrojenih telefonskih poziva između Teherana i Beograda, članovi delegacije koju predvodi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević su dobili informaciju da će knjige stići u subotu, dan pred njihov odlazak.

Gostovanje Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Teheranu je iranska inicijativa. Iran je bio gost Beogradskog sajma knjiga, kada su srpski izdavači pozvani da posete teheranski sajam. Poziv je potom stigao zvaničnim kanalima predstavnicima Beogradskog sajma i esnafskih udruženja, nekim izdavačima kao i ministarstvu kulture.

foto: reuter/Ilustracija

Srpska strana je smatrala da sajam knjiga nije dovoljan povod pa su tražili bilateralne susrete. Iranska strana, željna da ojača kulturnu diplomatiju, odgovorila je potvrdno. Ministar Vukosavljević koji je u Teheran došao s delegacijom susreo se sa iranskim kolegom Sajedom Rezom Salehijem Amirijem.

Poziv Srbiji i želja za uspostavljanjem snažnijih kulturnih veza je deo iranske politike otvaranja prema svetu.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.