NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ-A: Meteoalarm će biti na SNAZI u ovim delovima Srbije, evo ZBOG ČEGA!
Žena sa kišobranom / ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA za naredne dane

NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ-A: Meteoalarm će biti na SNAZI u ovim delovima Srbije, evo ZBOG ČEGA!

Prvi mart nam donosi delimično oblačno vreme, slabu kišu i jak jugoistočni vetar

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je aktivirao narandžasti meteoalarm na području Banata, i žuti u Pomoravlju. Tamo vetar danas može imati udare i do 60km/h.

Pre podne umereno do potpuno oblačno u Pomoravlјu, istočnoj Srbiji, kao i ponegde u Vojvodini i južnoj Srbiji kiša, najavljuje RHMZ.

U nastavku ostaje natprosečno toplo, a u košavskom području i ponegde u planinskim predelima vetrovito.

Do utorka (05. marta) zadržava se natprosečno toplo vreme. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C, a malo hladnije će biti u Timočkoj Krajini. U košavskom području, kao i ponegde u planinskim predelima, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata, a danas i u donjem Podunavlјu imati udare olujne jačine. U Beogradu će košava biti najjača danas (01.03.) sa udarima oko 15 m/s (odnosno oko 55 km/h). U većini mesta će kiša biti kratkotrajna pojava, osim na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde će padavine biti češće u odnosu na ostatak zemlјe“, saopštio je RHMZ.

Meteoalarm
Meteoalarmfoto: meteoalarm.rs

Što se vikenda tiče, u subotu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kiša se očekuje ujutro i pre podne u Banatu, na istoku i jugoistoku Srbije, a tokom dana kratkotrajno u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i jugu. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i ponegde u planinskim predelima jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno olujni. Najniža temperatura od 5 do 10 °C, a najviša od 12 do 18 °C.

U nedelju promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, na jugu Banata pojačan, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 8, najviša od 15 do 20 stepeni.

Bonus video:

01:18

BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

(Espreso / Nova/ Prenala M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.