FEBRUAR NASTAVLJA DA OBARA REKORDE: Danas u Srbiji vreme oblačno ali NATPROSEČNO TOPLO!
Lepo vreme u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

vremenska prognoza

FEBRUAR NASTAVLJA DA OBARA REKORDE: Danas u Srbiji vreme oblačno ali NATPROSEČNO TOPLO!

Detaljna vremenska prognoza 28. februar 2024.

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti natprosečno toplo, oblačno i suvo vreme, u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak vetar, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od 4 na jugu i istoku Srbije do 12 stepeni u južnom Banatu, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

Lepo vreme u Beogradu
Lepo vreme u Beogradufoto: Ana Paunković

U Beogradu će narednih dana biti malo do umereno oblačno, natprosečno toplo i suvo vreme. Najniža temperatura biće od devet stepeni do 11, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Narednih dana će se zadržati toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 20 stepeni, a u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito uz umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

Do subote umereno do potpuno oblačno, u četvrtak i petak u većini krajeva, a u subotu u brdsko-planinskim predelima mestimično slaba, kratkotrajna kiša.

Kiša
Kišafoto: Espreso.co.rs

U nedelju i ponedeljak suvo sa dužim sunčanim periodima, a od utorka pretežno oblačno i malo svežije vreme mestimično sa kišom.

Biometeorološka prognoza za sredu, 28. februar

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolјom.

Bonus video:

01:43

OVO JE BIO KRATAK PREDAH, VRAĆA NAM SE SNEG I ZIMA Meteorolog za Kurir objasnio šta je uzrokovalo proleće u februaru

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.