ZNAČAJ SLOBODE IZRAŽAVANJA U UMETNOSTI: Održana javna debata povodom svetskog dana slobode medija (VIDEO)
Foto: Printskrin / Kurir.Tv

tribina

ZNAČAJ SLOBODE IZRAŽAVANJA U UMETNOSTI: Održana javna debata povodom svetskog dana slobode medija (VIDEO)

Diskutovalo se o značaju slobode izražavanja u umetnosti za demokratske procese, kao i o načinima na koje sloboda mišljenja, informisanja i raznolikost medija mogu doprineti razvoju umetničkog izraza u društvu
Objavljeno: 14:55h

Povodom Svetskog dana slobode medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Misija OEBS u Srbiji, organizovali su javnu debatu o Značaju slobode izražavanja u umetnosti.

Fokus ovog događaja bio je na diskusiji o značaju slobode izražavanja u umetnosti za demokratske procese, kao i o načinima na koje sloboda mišljenja, informisanja i raznolikost medija mogu doprineti razvoju umetničkog izraza u društvu.

Moderator debate bila je dugogodišnja novinarka i urednica Vesna Mališić.

Današnja tema govori o slobodi umetničkog izražavanja i slobodi medija, koliko ove dve stvari uslovljavaju jedna drugu.

Na početku debate govorilo se, između ostalog, o otkazivanju "Koštane" Kokana Mladenovića i slučaju karikaturiste Dušana Petričića kome je otkazan angažman u dnevnom listu "Politika".

foto: Printskrin / Kurir.Tv

Gost iz Danske, dr Srirak Plipat izvršni direktor organizacije Freemuse iz Kopenhagena dao je svoje viđenje situacije u Danskoj po pitanju sloboda umetničkog izražavanja i medija. Na početku izlaganja on se osvrnuo na Međunarodne povelje u kojima se govori o slobodama i pravima koji su današnja tema.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.