EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE NAREDNE NEDELJE: Doći će do NAGLE PROMENE, ali nas stiže i NEOBIČNA pojava za Srbiju
Vreme u Srbiji, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE NAREDNE NEDELJE: Doći će do NAGLE PROMENE, ali nas stiže i NEOBIČNA pojava za Srbiju

Vremenska prognoza za sledeću nedelju, od 26. februara do 3.marta

Objavljeno:

U toku naredne nedelje pretežno suvo i relativno toplo. Biće vetrovito, ali se olujni udari vetra ne očekuju. Naznake za moguće zahlađenje se javljaju tek oko 06. marta, najavio je na svom Fejsbuk profilu meteorolog amater Marko Čubrilo.

Kako je dalje naveo, danas nas očekuje promenljivo oblačno uz povremenu pojavu prolazne kiše ili pljuskova uglavnom nad središnjim i severnim delovima regiona.

Vetar će uglavnom biti slab, jugoistočni dok će se maksimumi kretati od +6 do +16 stepeni Cezijusa.

Početkom sledeće nedelje nad Sredozemljem će uslediti razvijanje novog, sekundarnog ciklona čiji će se centar sredinom nedelje nalaziti nad Tirenskim morem koji će biti relativno mali i on će samo Jadranu i krajnjem jugu regiona povremeno donositi kišu, navodi se.

Osim toga, kao posledica razlike u vazdušnom pritisku iznad tog ciklona i oblasti anticikona nad zapadom Rusije u košavskom području će od utorka povremeno duvati jak, jugoistočni vetar, posebno nad Banatom, ali se olujni udari ne očekuju.

Nad ostalim predelima slab do umeren, na planinama povremeno pojačan jugoistočni vetar, a duž Jadrana umeren, jugo. Krajem sledeće nedelje cikon će sasvim oslabiti tako da će i jugoistočni vetar oslabiti i prestati, stoji u prognozi.

Tokom cele nedelje maksimumi znatno iznad proseka i trebali bi se kretati od +7 do +18 stepeni Celzijusa. Samo na istoku Srbije malo hladnije, oko +6 stepeni Celzijusa u podne.

Posle 06.03. postoje naznake izmene sinoptike koja bi vodila ka zahlađenju ali sama mogućnost tog zahlađenja kao i njegova snaga su za sada vrlo upitni.

Sumirano, pred nama je pravo rano proleće uz temperature iznad i znatno iznad proseka, zaključuje Čubrilo.

Bonus video:

00:14

DANAS TOPLO I SUNČANO! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje narednih dana

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.