MALA JANA (10) IZ KRAGUJEVCA JE SRPSKO ČUDO: Ima preko 200 MEDALJA, a pet puta se popela se SVETSKI TRON (FOTO)
Jana Pavlović, Foto: RINA

SVAKA ČAST!

MALA JANA (10) IZ KRAGUJEVCA JE SRPSKO ČUDO: Ima preko 200 MEDALJA, a pet puta se popela se SVETSKI TRON (FOTO)

Ona iako mlada, sa ponosom nosi crni pojas oko struka osvojen sa sedam godina, a iz svoje osnovne škole gde pohadja treći razred donosi isključivo petice

Objavljeno:

Jana Pavlović iz sela Gornje Jarušice kod Kragujevca, za šest godina takmičenja pet puta se popela na svetski tron, pet puta na evropski i osam puta na balkanski presto i to sa zlatom u rukama. Za njene podvige čuo je ceo svet, a ona i dalje neumorno trenira. Medjutim ovo je tek početak jedne blistave i neverovatne karijere.

- Treninzi su jako iscrpni, ali me treneri motivišu da nastavim i da ne odustanem. Zavolela sam karate, jer mi se svidelo kako oni rade te tehnike u ovoj veštini i to me je privuklo. Iako idem u školu, uspevam da izdržim ovaj tempo i ne želim da odustanem - kazala je Jana za agenciju RINA.

Ona iako mlada, sa ponosom nosi crni pojas oko struka osvojen sa sedam godina, a iz svoje osnovne škole gde pohadja treći razred donosi isključivo petice.

- Do sada sam osvojila jedanaest pehara i preko 240 medalja u raznim takmičenjima. Prvu i najdražu zlatnu medalju sam osvojila u Kruševcu gde je ujedno bilo i moje prvo takmičenje, takodje draga mi je i medalja sa Svetskog prvenstva u Makedoniji, kaže mala šampionka.

Medjutim, za hrabru Janu sada predstoji jedan veliki izazov, a to je Svetsko prvenstvo u Japanu, za šta se ova mlada Kragujevčanka uveliko sprema.

1 / 8 Foto: RINA

- Iza nje je veliko odricanje, oprobala se u raznim sportovima, ali je karate njena ljubav na prvi pogled i tu je dala najbolje rezultate. Ono što je najzanimljivije je što niko nije hteo da je primi pre šest godine na upis u karate, smatrajući da tek sa šest godina mogu da razumeju pravila, KK Kragujevac je prepoznao njene kvalitete i upisao je sa četiri ipo godine, što se kasnije pokazalo kao ispravno - pričaju Janini roditelji.

A klub koji je ovu šampionku oberučke prihvatio je Karate Klub Kragujevac, koji je do sada iznedrio mnoge takmičare koji su postali ozboljni borci na svetskom nivou.

- Klub postoji od 1995. godine, gde je prošlo bezbroj učenika i polaznika. Za svo ovo vreme klub nastoji da svo stečeno znanje usmeri na na mladež, da ih usmerimo na sport i da se ta deca razvijaju u pravom smeru. Sport je jedini način života koji mladi bi trebalo da praktikuju, naročito karate jer je to veština koja vas sprema za život - ističu Janini treneri Pavelina i Dušan.

Bonus video:

00:40

MALA MILICA NAS JE PONOVO ODUŠEVILA: Pogledajte kako se KARATE izvode u OPANCIMA!

(Espreso/ RINA/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.