POMAGAO JE DA SE STRELJAJU SRPSKA DECA, A DANAS GA SLAVE! Tužna istina o Dimitriju Ljotiću, sramoti srpskog naroda!
Foto: Wikipedia

parastos fašisti i izdajniku

POMAGAO JE DA SE STRELJAJU SRPSKA DECA, A DANAS GA SLAVE! Tužna istina o Dimitriju Ljotiću, sramoti srpskog naroda!

Najveća sramota koju su počinili Ljotićevci je njihovo učešće u masakru u Kragujevcu, 21. oktobra 1941. godine, kada je ubijeno 3.000 građana
Objavljeno: 23:03h

Pravu buru u (jednom delu) javnosti izazvala je informacija da je u Svetovaznesenskom hramu u Novom Sadu nedavno služen parastos fašisti i ratnom zločincu Dimitriju Ljotiću.

Na ovo je eparhija u kojoj se nalazi crkva odgovorila da je "prema crkvenim pravilima, sviđalo se to nekome ili ne, svaka krštena duša ima pravo da se crkva moli za njen pokoj".

Inače, iza organizacije parastosa stoji, kako je navođeno u medijima, "grupa okupljena oko časopisa Iskra". Očigledno, reč je o nekakvom pokušaju da se na mala vrata promoviše nekakvo alternativno viđenje istorije, kad je reč o Dimitriju Ljotiću.

SPC se, kroz saopštenje, dodatno ogradila od ovog slučaja, naglasivši da je ona "iznad svih ideoloških, političkih i drugih podela".

foto: Wikipedia

Ipak, kad se govori o slučaju Dimitrija Ljotića, trebalo bi uzeti u obzir sve aspekte njegovog društveno-političkog angažmana od pre 7-8 decenija.

Da krenemo od početka. Dimitrije Ljotić je bio prvi čovek "Združene borbene organizacije rada" (ZBOR), otvoreno antisemitske i antikomunističke organizacije, čiji je jedan od ideologa bio antisemitski nastrojeni vladika Nikolaj Velimirović.

U brošurama štampanim u Beogradu tako piše da se "jevrejstvo mora brzo i energično likvidirati, jer u protivnom slučaju neminovna je propast hrišćanske civilizacije i hrišćanskog sveta".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.