OTIŠLA DA STAVI SILIKONE "NA CRNO", PA OSTALA BEZ OBE DOJKE: Šok istina o CRNOM TRŽIŠTU estetke hirurgije u regionu
Plastična hirurgija, Foto: Profimedia

jezivo

OTIŠLA DA STAVI SILIKONE "NA CRNO", PA OSTALA BEZ OBE DOJKE: Šok istina o CRNOM TRŽIŠTU estetke hirurgije u regionu

Crno tržište plastične hirurgije cveta u regionu

Objavljeno:

Priča o doktorki koja je bez licence ubrizgavala filere u Zagrebu, na čemu je zgrnula ogroman novac, nije toliko skandalozna koliko su neke druge, izjavio je hrvatski novinar Jurica Radović nakon afere koja je odjeknula i u našoj javnosti.

- Čini se da je u ovom slučaju veći problem mnogima bila ta cifra od 50.000 evra, nego to što dotična doktorka nije imala licencu. Međutim, postoje mnogo gori slučajevi. Imamo medicinsku sestru koja nesmetano godinama bode ljude svuda. Takođe, poznat je stravični slučaj "Balkanskog kasapina", koji je izmasakrirao stotine žena u Hrvatskoj - ispričao je Radović.

On je naglasio da je ovaj "lekar" otkriven u Hrvatskoj da bi nakon toga pobegao u BiH, a onda nastavio da radi u Sloveniji.

Novinar je ispričao da je taj čovek u svom dnevnom boravku vršio ozbiljne hirurške zahvate.

Operacija
Operacijafoto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

- Nakon mnogih zahvata ženama je počela da otpada koža, imale su mnogo ozbiljne posledice po zdravlje. Imamo slučaj žene kojoj je lekar odrezao obe dojke. Žena se probudila u šoku, do sada je imala osam hirurških zahvata u Beogradu kako bi to uspela da popravi, ona prolazi kroz jezivu traumu - ispričao je Radović.

- Imamo slučaj iz Hrvatske, koji je imao pet titula, koje je stekao na portalu "Naj doktor". Kako su sa tog portala rekli, za titule mu je potrebno bilo samo deset glasova. A svi su bili ubeđeni da nikog boljeg od njega nemaju. I na osnovu tih deset glasova, on je izmasakrirao neviđeni broj ljudi - kaže Radović.

Jurica Radović
Jurica Radovićfoto: Printscreen/TV Prva

- Imamo ženu koja je ostala bez grudi, bez delova lica... Da li treba da se dogodi smrt da bi se reagovalo?! - upitao je on.

Ugrađuju botoks nelegalno po Cirihu

Profesor doktor Milan Colić kaže da se dešava da naši lekari krenu na neki kongres sa punim torbama botoksa.

- Vuku pune torbe botoksa i filera i po nižim cenama, idu po, recimo, Cirihu i ubrizgavaju. Imaju tamo pacijenata koliko hoćeš... To ne sme da se radi - objasnio je on i dodao da se na ovaj način izbegava i porez, koji bi trebalo da plate.

Međutim, veći problem su lekari amateri

- To nije običan zločin ili nehat. To je zločin sa predumišljajem. To je planiran zločin, a veliki problem je što ove situacije nemaju nikakav epilog. Mi ne čujemo nijednu presudu. Sprečićemo ovakve stvari tek kada budu uhapsili takve osobe i zatvorili ih na 10 godina - objasnio je dr Colić.

dr Milan Colić
dr Milan Colićfoto: Printscreen/TV Prva

Bivši predsednik Republičke komisije za estetiku i plastičnu hirurgiju profesor dr Marjan Novaković objasnio je ko sme da se bavi estetskim zahvatima iako se zna da se one rade "iza paravana i u iznajmljenim stanovima".

Botoks kao na pijaci

A da stvar bude gora, dodaje da botoks može da se kupi svuka "kao na pijaci".

- Došlo mi je dete lekara sa katastrofalnim ustima, koja su rađena zabranjenim supstancama. To ne liči ni na šta, to više nema svoju funkciju - objasnio je on za TV Prva.

Dodao je da su joj usta toliko bila deformisana da je tečna hrana ispadala.

- Dođu kod vas da im to korigujete. Niko ne pominje ko je to radio... Meni je neprijatno da gledam u lice nekih javnih ličnosti koje su podbule - kaže dr Novaković.

Najbrutalnija stvar koja se dešava jeste korišćenje nedozvoljene supstance biopolimer.

- On nije zabranjen samo u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori! Pa je l' smo mi pet najpametnijih zemalja na svetu koje to treba da koriste? Imamo kralja biopolimera iz Srbije u Hrvatskoj - kaže dr Colić.

Dr Novaković ističe da ta supstanca stvara stravične deformite.

dr Marijan Novaković
dr Marijan Novakovićfoto: Printscreen/TV Prva

- Oni su boli gde su stigli. To kad otvorite tkivo, prvo bi vam palo na pamet da to pošaljete na patologiju. Kao stiropor. Slaninasto, kao maligno tkivo. Tu vi morate da vodite računa da sačuvate i mišić... - ispričao je dr Novaković.

Bonus video:

00:13

MILICA SE UDALA ZA MILIJARDERA KAZAHSTANCA A SVI JE PROZIVAJU DA JE PLASTIČNA: Bila sam mis Južne Srbije i pre svih operacija!

(Espreso / 24sedam / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.