BIO JE SVOJ GAZDA, SADA JE PROSJAK: Tužna sudbina Milorada iz Niša! (FOTO)
Foto: Niške vesti

tužno...

BIO JE SVOJ GAZDA, SADA JE PROSJAK: Tužna sudbina Milorada iz Niša! (FOTO)

Život piše romane, a nekad su oni jako tužni...
Objavljeno:

Da život ume da bude i nepravedan i težak svedoči rođeni Nišlija Milorad Ćirić, koji se skoro svakog dana može videti u Obrenovićevoj ulici ispred Foruma kako prosi za parče hleba.

Milorad Ćirić je rođeni Nišlija koji je celog života išao trbuhom za kruhom. Radio je i živeo u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grčkoj i širom Srbije. Pre pet godina imao je dva moždana udara koje je jedva preživeo. Ima šezdest godina, oduzetu levu ruku i delimično levu nogu.

Trenutno je bez primanja, čeka socijalnu pomoć i tuđu negu i prosi u Obrenovićevoj ulici. Ćiriću su neophodna elektro-motorna kolica, jer trenutno pozajmljuje mehanička koja teško vozi, jer su za to potrebne dve zdrave ruke koje nema.

U Niš se vratio 1997. godine iz Čakovca u Hrvatskoj, gde je otišao davne 1977. U hrvatskom gradiću je prvo imao elektro-servis u vlasništvu, jer je po zanimanju elektro- mehaničar. Nekoliko godina pred rat imao je i svoje taksi vozilo kojim je solidno zarađivao za život, kaže.

Davne 1997. godine vratio se u rodni Niš, pa kako nije bilo posla, otišao je u Grčku. O tom boravku kaže da je bio uspešan, a radio je na građevini i u poljoprivredi. Vratio se u Srbiju nakon godinu dana, a za to vreme zaradio je dovoljno para da kupi kamion.

Kamionom je prevozio robu, međutim, ni taj posao nije bio dugog veka. 2000. godine je sve stalo, pa je rešio da se preseli u Novi Sad gde je nastavio da radi građevinske poslove, a trgovao je i poljoprivrednim proizvodima.

Tako je Miloradu prošlo sledećih sedam godina života.

2007. godine opet je bio primoran da se seli, ovaj put u Crnu Goru, gde radi kao građevinski radnik.

- U životu sam radio sve i svašta da bi preživeo. Nemam nikakvu dokumentaciju o radnom stažu, najveći deo je ostao u Hrvatskoj. Pre tri godine podneo sam zahtev za invalidsku penziju, ali od toga još uvek nema ništa. Obnovio sam u januaru i zahtev za socijalnu pomoć i tuđu negu na koju imam pravo i trenutno sam bez ikakvih prihoda - kaže Ćirić koji trenutno živi u iznajmljenoj sobi u Medoševcu.

foto: Niške vesti

Ostatak teksta čitajte na Niškim vestima

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.