NJIMA JE TITO RASTURIO SVADBU, ali oni su i dalje u braku! Neverovatna priča iz Niša
Foto: Profimedia

davne 1980. godine...

NJIMA JE TITO RASTURIO SVADBU, ali oni su i dalje u braku! Neverovatna priča iz Niša

Te davne 1980. godine, 4.maja, Jelkica i Zoran su napravili svadbu koje se sećaju ne samo zato što su toga dana započeli bračni život koji traje već 37. godinu, već što im je svadbeno veselje pod šatorom prekinula policija, a svatovi se razišli da tuguju
Objavljeno: 09:42h

Jelkica i Zoran (prezime poznato redakciji) su te davne 1980. godine okupili svatove, ne baš male i otpočeli svadbeno veselje u selu nadomak Niša, u, za tu priliku montiranom šatoru.

Sve je teklo po običajima, a svatovi pristigli iz Zrenjanina, Pančeva, Beograda, Zemuna, Niša…

- Ali, nešto posle 15 časova, dođoše predstavnici mesne zajednice praćeni policajcem….rekoše, "veselje se prekida, umro je Drug Tito" - prisećaju se početka svog braka.

Šta bi Tito uradio da se danas digne iz groba? (FOTO) (VIDEO)

BRAVAR JE BIO BOLJI! Pitali smo Beograđane da li im nedostaje Tito. Odgovori bi vas mogli iznervirati! (VIDEO)

NISMO BRINULI DA LI ĆEMO OSTATI GLADNI KAO DANAS: Hrvati masovno došli na Titov grob, a sreli smo i goste iz Kine (VIDEO)

Zamukla muzika, stalo i veselje.

Dok su se domaćini osvestili, više od polovine gostiju trčeći je ušlo u autobuse i požurilo svojim udaljenim kućama, kazali su, „da tuguju u miru“…

Svadbenog veselja, tako, nije bilo, mnogi su otplakali odlazak druga Tita, ali su mladenci sa početka priče i danas u braku čijeg će se neobičnog početka, sigurno, zauvek sećati.

Da podsetimo, Josip Broz Tito, doživotni predsednik SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije, preminuo je u nedelju 4. maja 1980. godine u 15.05 časova na Klinici za srce i krvne sudove Kliničkog centra u Ljubljani. Umro je svega tri dana pre svog 88-og rođendana (7. maja).

Titovoj sahrani, koja je održana 8. maja u Beogradu, prisustvovalo je 209 delegacija iz 128 zemalja sveta i zvanično je najposećenija sahrana nekog državnika u istoriji.

Tito je sahranjen u bivšoj zimskoj bašti svoje rezidencije, tzv „Kući cveća“ i njegov grob je posetilo preko 17 miliona ljudi.

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.