"GAZIM PAPUČU, RUČNU POMERIM, OKRENEM KLJUČ": Baka Vinka (81) pod stare dane NAUČILA DA VOZI, fiću "tera" po livadi
Baka Vinka sa unukom, Foto: Printscreen/Instagram/BABA_TF43

SVAKA JOJ ČAST

"GAZIM PAPUČU, RUČNU POMERIM, OKRENEM KLJUČ": Baka Vinka (81) pod stare dane NAUČILA DA VOZI, fiću "tera" po livadi

Objavu o baka Vinki za volanom „fiće“ na mreži X prate i brojni pozitivni komentari

Objavljeno:

Videti „fiću“ u saobraćaju već godinama je iznenađenje, a ako je za volanom legendarne „Zastave 750“, čiji je poslednji primerak sa trake kragujevačke „Crvene Zastave“ sišao pre četiri decenije, vremešna baka, iznenađenje postaje još veće i pozitivnije.

Na to mogu da se podsete korisnici društvene mreže X (nekadašnji Twitter), nakon objave koja je pokupila više od 52.000 pregleda.

U osmoj deceniji života prvi put sela za volan

Reč je, naime, o već čuvenoj baba Vinki sa Suve planine, koji su čitaoci imali priliku da upoznaju lane u snimcima koje je na društvenim mrežama objavio njen unuk i u kojima se vidi kako je u svojoj uglačanoj i sređenoj crvenoj “fići” niških registarskih tablica, uči da vozi.

U priči koja je sada objavljena na mreži X, podseća se da je danas 81-godišnja baka Vinka, koja je ceo život provela u selu u podnožju Suve planine u jugoistočnoj Srbiji, zahvaljujući svom unuku Jovanu Mitroviću, prvi put za volan, i to pomenutog “fiće”, sela pre pet godina, čime joj se velika životna želja ostvarila u “trećem dobu”.

- Celog života sam imala želju da naučim da vozim, ali nisam imala uslove i nisam imala s kim. Kad mi je stigao unuk on me je naučio sve – priča baka Vinka u snimku podeljenom na mreži X.

Baka bez dozvole, pa "fiću" "tera" po livadi

Priseća da su joj „ranije davali samo da vozi volove na ispašu”, ali da zahvaljujući posvećenosti i upornosti unuka, “nije joj bilo teško da nauči da vozi automobil”.

- Gazim papuču, ručnu pomerim, okrenem ključ, gotovo i krenem – uz širok osmeh baka Vinka objašnjava kako pokreće „fiću“ i kreće u vožnju po svom imanju.

Naravno, dodaje uz to, pošto nema vozaču dozvolu, automobil „tera“ po livadi, ali joj i to, na taj način zabavljajući se sa unukom koji joj je bio instruktor vožnje, predstavlja zadovoljstvo i ispunjenje životne želje.

Objavu o baka Vinki za volanom „fiće“ na mreži X prate i brojni pozitivni komentari, uz čestitke i njoj i unuku koji je učinio „dobro delo“, kao i želje da baku „prati svako dobro na putu“.

Bonus video: Baba priča o Novaku Đokoviću

00:28

Baba priča o Novaku Đokoviću

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.