LEPA DOKTORKA EMILIJA IZMAMILA UZDAHE ŠAPČANA: Oni kod nje rado idu na pregled, ponela je LJUBAV prema svom gradu
Doktorka Emilija Milovanović, Foto: Facebook/Šabačke Vesti

prava lepotica!

LEPA DOKTORKA EMILIJA IZMAMILA UZDAHE ŠAPČANA: Oni kod nje rado idu na pregled, ponela je LJUBAV prema svom gradu

Doktorka Emilija oduševila ceo Šabac svojom lepotom i inteligencijom!

Objavljeno:

Doktorka Emilija Milovanović zavolela je ginekologiju i akušerstvo još kao student. Nedavno je položila specijalistički ispit iz ove oblasti, ostvarila svoju želju, a Služba za ginekologiju i akušerstvo u šabačkoj Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević" dobila je pojačanje, pišu Šabačke vesti.

Za mladu doktorku privilegija je biti "na izvoru života". Upravo ovim rečima opisuje poziv kom se odazvala i odlučila da mu se posveti.

Za mene ne postoji lepša grana medicine od ove koju sam odabrala. Ne samo da je privilegija, već je i velika odgovornost i svakodnevni izazov za sve nas koji se time bavimo. Gledamo novi život koji se rađa, a cilj nam je da dete bude zdravo i majka zadovoljna. Ne znam koji je trenutak tokom mojih studija presudio da ginekologija i akušerstvo bude oblast u kojoj želim da se usavršim. Mislim da je sve došlo spontano, a kasnije su se kockice tog mozaika same uklopile kako treba – priča dr Emilija Milovanović.

U šabačkoj bolnici dr Emilija Milovanović radi od 2017. godine, a prva iskustva kao lekara sticala je u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja. Mogla je po završetku Medicinskog fakulteta ostati u Beogradu, ali je odabrala svoj rodni grad. Za mladog specijalistu, tvrdi dr Milovanović, korisniji je rad u ustanovama poput šabačke bolnice, odnosno u manjim sredinama.

Mislim da su u većim medicinskim centrima kakvi su u Beogradu ili u Novom Sadu mladi lekari prezaštićeni. Veliki centri jesu s razlogom veliki, jer omogućavaju nekim lekarima da se uže bave određenom patologijom. S druge strane, posao specijaliste u manjim gradovima podrazumeva širinu u znanju i u primeni tog znanja. Imamo veću odgovornost i priliku da se brže osamostalimo nego kolege u Beogradu – objašnjava dr Emilija Milovanović.

Nije samo ovakva prilika odredila put našoj doktorki. Ljubav prema svom gradu nasledila je od oca, inače jednog od omiljenih lekara u kolektivu šabačke bolnice i među pacijentima, ali i nezaobilaznog lica u kulturnom životu Šapca. Od prerano preminulog dr Dragana Milovanovića, neprikosnovenog anesteziologa, bolji uzor nije mogla imati. Niti se nasleđe koje je od njega dobila može sa bilo čim drugim meriti.

Njegov odnos prema pacijentima, čitava njegova karijera i život dali su mi ozbiljan zadatak. Cilj mi je da ga ostvarim, da ne učinim ništa što bi moglo da ga razočara. Imala sam sreću da se rodim kao njegova ćerka. Tata je uvek govorio da njegov pogled živi kroz pogled njegove dece, a da samo dobar čovek može da bude i dobar lekar. U tom smislu, nevažno je da li radite u Beogradu, Šapcu, ili na Novom Zelandu. Pacijent je svugde pacijent – kaže dr Emilija Milovanović.

Bonus video:

00:16

Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

(Espreso/Šabačke vesti/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.