OVO JE JEDAN OD RETKIH GRADOVA GDE JE BROJ ZAPOSLENIH JOŠ UVEK VEĆI OD BROJA PENZIONERA: Evo kako žive
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

OVO JE JEDAN OD RETKIH GRADOVA GDE JE BROJ ZAPOSLENIH JOŠ UVEK VEĆI OD BROJA PENZIONERA: Evo kako žive

Kada su u pitanju penzioneri na teritoriji Sremske Mitrovice, u ovdašnjem udruženju kažu da ih ima 16.016

Objavljeno:

Sremska Mitrovica spada u jedan od ređih gradova u Vojvodini u kome je broj zaposlenih još uvek veći od broja penzionera. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u jedinom sremskom gradu, prosečna starost stanovništva u 2016. iznosi 43 godine. Registrovano je 19.387 zaposlenih lica, a prosečna zarada bez poreza i doprinosa je 43.281 dinar.

Kada su u pitanju penzioneri na teritoriji Sremske Mitrovice, u ovdašnjem udruženju kažu da ih ima 16.016. To znači da u Mitrovici ima više od tri hiljade zaposlenih nego penzionera.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta/Dragan Gojić

Prema rečima predsednice gradskog Udruženja penzionera Sremske Mitrovice Mirjane Treskanice, ovo udruženje nije u potpunosti zadovoljno svojim položajem u društvu, ali kako kaže, bore se i ne žale se.

Ovo udruženje ima više od 6.000 članova. Organizuju različita putovanja i zabave, a ono što je najvažnije, pomažu jedni drugima u nevolji i to sopstvenim sredstvima.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / RTV / Ljiljana Ćulafić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.