Znamo da su skoro svi svetski lideri bili na Titovoj sahrani, ali niste čuli za njihove SULUDE ZAHTEVE! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

razmažena elita

Znamo da su skoro svi svetski lideri bili na Titovoj sahrani, ali niste čuli za njihove SULUDE ZAHTEVE! (VIDEO)

Postavljali su brojne uslove i zahteve, tražili ovo ili ono...
Objavljeno:

Predsednik Severne Koreje Kim Il Sung nikako nije hteo da odsedne u hotelu „Interkontinental“, rekavši da ne želi da bude među kapitalistima, pa je na kraju završio u zgradi korejske ambasade Rusi nisu hteli ni da čuju da avion njihovog lidera Leonida Brežnjeva sleti bilo gde osim na aerodrom u Batajnici Irački predsednik Sadam Husein bio je uporan u zahtevu da njegov avion mora da sleti i ostane na Surčinu, a za sebe i pratnju zaposeo je ceo sprat hotela čiji je deo bio predviđen i za poljskog predsednika

NISMO BRINULI DA LI ĆEMO OSTATI GLADNI KAO DANAS: Hrvati masovno došli na Titov grob, a sreli smo i goste iz Kine (VIDEO)

Indira Gandi, kad je čula da Titovoj supruzi neće biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani, odbila je da doputuje u Beograd, sve dok nije dobila pismene garancije od tadašnjih službi bezbednosti SFRJ da će i Jovanka doći.

ODLAZAK NAJVEĆEG SINA NAŠIH NARODA I NARODNOSTI: Pre 37 godina slivale su se reke suza Beogradom, Zagrebom, Sarajevom... (VIDEO) Američki predsednik Džimi Karter je u poslednjem trenutku odlučio da ne dođe na Titovu sahranu kako bi izbegao susret sa sovjetskim vođom Leonidom Brežnjevom, ali poslao je svoju majku.

Francuski predsednik Žiskar Desten nije došao na Titovu sahranu, već je otišao na frankofonsku konferenciju u Nici, zbog čega se našao na meti kritika tamošnjih medija.

SVAKOG 4. MAJA U 15:05 CELA JUGOSLAVIJA BI STALA! Kako danas gledate na ovo? (ANKETA)

Hroničari su zabeležili i da je nemački kancelar Helmut Šmit bio nervozan zbog duge izloženosti vrućini i suncu na sahrani. Smatralo se da je na sahrani posebna čast bila odata Brežnjevu, jer su ga domaćini vozili u Titovom „mercedesu“ sa šestora vrata.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.