"TO VAM JE FALSIFIKOVANJE IDENTITETA": Oko Sokolovo ipak ne može da se "prevari" prikrivanjem tablica, OVO SU KAZNE
Oko Sokolovo, Foto: Zorana Jeftić, Printscreen/Twitter/@Sreckoviceva

važno!

"TO VAM JE FALSIFIKOVANJE IDENTITETA": Oko Sokolovo ipak ne može da se "prevari" prikrivanjem tablica, OVO SU KAZNE

Kako se prikrivanje tablica tretira Zakonom o saobraćaju i kolike su kazne

Objavljeno:

Kako bi izbegli kaznu za nepropisno parkiranje i pokušali da prevare Oko Sokolovo, mnogi vozači zaklanjaju delove registarskih tablica. Međutim, taj poduhvat može dobro da ih udari po džepu. Šta kaže zakon, a šta kaže praksa i kako se tretira sakrivanje tablice u Zakonu o saobraćaju? Odgovore na ova pitanja dao je prof. dr Milan Vujanić, stručnjak za saobraćaj.

"Pa, to vam je falsifikovanje identiteta. Kad biste uzeli čoveka nekog koji ošteti svoju ličnu kartu odseče pola i sad imate samo ime i par prvih cifara, jer mislite da ne bismo našli ko je taj?", kaže Vujanić i dodaje da država mora da ima kontrolu ko, kad, gde i šta radi, da bi "mogla one koji se ne ponašaju u skladu sa propisima, da dovede u red".

Prof dr Milan Vujanić
Prof dr Milan Vujanićfoto: Printscreen/TV KCN

"Koliko ima Milana sa prvom brojem 01452***, malo. Taj falsifikat, moram da kažem da je to izuzetno loše jer država mora da ima kontrolu ko, kad, gde i šta radi, da bi mogao onaj koji se ne ponaša u skladu sa propisima da bude kažnjen. U ovom slučaju je to parkiranje i ako vozači misle da će prikrivanjem dela tablice da sakriju identitet, oni se varaju. U bazi podataka, takvog modela u tom kraju ili u tom gradu, sa tom bojom vrlo malo ima i lako se može otkriti ukoliko je organ zainteresovan da to radi. Takođe par sati da vam istekne registracija, kazna je 100.000 do 120.000 dinara, 8 kaznenih poena i najmanje 3 meseca zabrane upravljanja. I prljava tablica je kažnjiva jer se time skriva identitet koji ne odgovara državnom organu, i građani se varaju da će spreliti organ da ih kazni", rekao je prof. dr Milan Vujanić za TV Prva.

Kazna za sakrivanje tablica je 20.000 dinara.

Bonus video:

02:40

PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking

(Espreso / TV Prva / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.