DOĐITE U NEDELJU NA HUMANITARNI BAZAR U NEHRUOVOJ! Pomozimo malom Luki koji je IZGUBIO oca i ima OPASAN TUMOR
Luka Stajković, Foto: Instagram/Pomozimo malom Luki

pomoć

DOĐITE U NEDELJU NA HUMANITARNI BAZAR U NEHRUOVOJ! Pomozimo malom Luki koji je IZGUBIO oca i ima OPASAN TUMOR

Luka Stajković je maleni dečak za koga se ponovo organizuje skupljanje pomoći u Nehruovoj 62 na Novom Beogradu (Blok 62, sever)

Objavljeno:

Ljudi velikog srca u nedelju ponovo organizuju humanitarnu akciju za pomoć Luki Stajkoviću (5).

Ispred zgrade u Nehruovoj 62 na Novom Beogradu (Blok 62, sever) prodavaće domaće kolače, što će biti četvrti humanitarni bazar tog tipa u njihovoj organizaciji.

Pozivaju sve koji mogu da dođu, a ko ne može, da pomogne slanjem SMS poruke 1427 na broj 3030.

Akcija za Luku Stajkovića
Akcija za Luku Stajkovićafoto: Kurir

Sve u cilju prikupljanja sredstava za malog Luku.

Luka Stajković iz Beograda ima samo pet godina, a već više od godinu dana bije bitku sa zloćudnim tumorom na mozgu koji mu se nakon nekoliko operacija opet vratio. Zbog opake bolesti ne govori, ne hoda i ne može samostalno da jede.

Malenog Luku Stajkovića život nije mazio, u decembru 2021. korona mu je odnela oca, ali ovaj mali heroj neće odustati od borbe i na tom putu potrebni smo mu mi.

- Luku je zabolela glava 16. decembra 2022. godine, u večernjim satima koja je ispraćena povraćanjem prvi put. Odlazimo kod lekara, gde mu rade skener i saopštavaju da Luka ima tumor na mozgu i da moram da potpišem da ga hitno vode na operaciju da bi preživeo. Potpisujem - rekla je svojevremeno Lukina mama.

Već narednog dana Luki ugrađuju VP Shunt (Ventrikuloperitonealni šant je uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak) kako bi preživeo od glavne operacije.

Nakon devet sati provedenih na operacionom stolu 26. decembra 2022. godine, Luka iz te sale izlazi kao pobednik. Tumor je odstranjen, ali kako je operacija nosila velike rizike, tako je kod Luke usledio mutizam. Luka ne govori, ne hoda, ne žvaće. Luka je od toga dana vezan za krevet i kolica.

- Tri nedelje od operacije Luka biva hospitalizovan na dečiju onkologiju kako bi nastavio lečenje hemoterapijom i zračenjem, a onda slede još gore vesti lekara. Kontrolni magnet pokazuje da je kod Luke za svega tri nedelje usledila metastaza, da se tumor raširio niz kičmu, kičmeno stablo, i nažalost, opet se vratio na mozak.

Luka živi sa mamom i mlađom sestrom, pomozimo mu da ozdravi i da ima detinjstvo kao i svi njegovi vršnjaci, da se ponovo smeje, igra, trči i druži sa sestricom.

Pomozimo Luki!

Luki možete pomoći:

SMS porukom 1427 na broj 3030

Luki možete pomoći i uplatom na račune:

Dinarski - 160-6000001511388-53

Devizni - 160-6000001512030-67

IBAN - RS35160600000151203067

SWIFT/BIC - DBDBRSBG

Bonus video:

01:50

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA: Duboko humano i važno zanimanje!

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.