U OVOJ BANJI U SRBIJI JE NOĆENJE S DORUČKOM SAMO 15 EVRA: Vožnja od Beograda traje svega dva sata
Banja/ Ilustracija, Foto: Youtube / RTours Srbija / Printscreen

Odmor za male pare

U OVOJ BANJI U SRBIJI JE NOĆENJE S DORUČKOM SAMO 15 EVRA: Vožnja od Beograda traje svega dva sata

Mesto gde za male pare možete "pobeći" na vikend.

Objavljeno:

Niška Banja je jedno od najpopularnijih i najstarijih odmarališta u Srbiji. Cene noćenja u ovoj banji nisu visoke, čak odličan apartman može da se nađe po vrlo pristojnoj ceni.

Niška Banja je gradsko naselje koje pripada opštini Niš. Pored Banje Koviljače, Niška Banja spada u jednu od dve najrazvijenije banje u Srbiji. U proseku ostvari peko 100.000 noćenja godišnje.

Ono što sve posetioce posebno obraduje jesu lekovita svojstva ove banje. Prirodni lekoviti fakori, umereno-kontinentalna klima, prirodno lekovito blato i termomineralne vode... Turizam je u Niškoj Banji poprilično razvijen, tako da turista ne manjka tokom cele godine. Ono što je olakšavajuća okolnost jeste, da se banja nalazi na svega 9 kilometara od Niša, a od Beograda 250 kilometara.

Banjski turizam je izuzetno razvijen u ovoj južnoj banji, što se vidi i po bogatoj ponudi smeštaja. Mogu se naći sobe i apartmani u privatnim kućama, vilama, pansionima, a privatni smeštaj u Niškoj Banji je kategorije 2, 3 ili 4 zvezdice. Prosečna cena noćenja u apartmanu je 10 evra po osobi, dok sa doručkom košta 5 evra više.

Apartman za dve osobe se može naći za 20 eura po noćenju, tačnije 10 eura po osobi. Druge ponude apartmana za dve osobe takođe su u ovom cenovnom rangu.

Da na cenu ne utiče mnogo opremljenost apartmana govori nam to da se i oni najluksuzniji sa najnovijim nameštajem izdaju za istu cifru.

Postoje i varijante od 40 evra (2.344 do 4.688 dinara), koliko iznosi cena smeštaja u jednom objektu koji ima 6 dvokrevetnih soba i dva kompletno opremljena apartmana čiji je kapacitet 4 do 5 gostiju.

Cena noćenja se ovde kreće od 20 evra za dvokrevetnu sobu, do 40 evra za apartman. Objekat je renoviran 2022. i ima svoj parking, što je turistima od velikog značaja kada planiraju put po banjama u Srbiji.

Niš nudi puno kulturno-istorijskih atrakcija
Niš nudi puno kulturno-istorijskih atrakcijafoto: Filip Plavčić

Ipak malo veći apartmani koji mogu da ugoste 3 i više osoba kreću se oko 30 evra a oni koji mogu da prime i 5 osoba idu preko 60 evra. Jedan takav nalazi se u blizini Niške Banje, a prema opisu oglasa i priloženim fotografijama vidi se da su sobe opremljene bračnim krevetima i da je sav nameštaj potpuno nov. Posetiocima se nudi na raspolaganje i dvorište i besplatno parking mesto tokom boravka.

U luksuznijim vilama u Niškoj Banji apartmani se kreću oko 35 i 50 evra za dve osobe a u ovu cenu vrlo često uključen je doručak i korišćenje otvorenog bazena sa hidrauličnom masažom, kao i spa centar sa pratećim programom.

Pored Instituta, Niška Banja ima biblioteku, umetničku galeriju, Letnju pozornicu i Centar za kulturu koji u toku leta postaju mesta brojnih događaja objedinjenih u manifestaciji “Kulturno leto u Niškoj Banji”.

Grad Niš i okolina se mogu pohvaliti brojnim atrakcijama prirode, kao i kulturno-istorijskim lokalitetima. Nezaobilazna je poseta Ćele-kuli, jedinstvenom spomeniku iz vremena Prvog srpskog ustanka, kao i brdu Čegar. Rimski tragovi u ovom delu Srbije su vrlo značajni, te u tom kontekstu treba obići Medijanu.

Gosti mogu posetiti još i Jelašinačku i Sićevačku klisuru, na 5 kilometara od banje. Moguće je posetiti i Bojanine vode, izletište na Suvoj planini, zatim obići manastir Sićevo, manastir Svete Petke i manastir Sveti Pantelejmon.

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Espreso / Blic / prenela: A.S.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.