OVU MOLITVU MONASI U MANASTIRU TUMANE SVAKI DAN IZGOVARAJU: Vernici MORAJU DA JE ZNAJU jer SE VERUJE da...
Manastir Tumane, Foto: Prinstcreen/Youtube/TV Hram

obratite se svecima

OVU MOLITVU MONASI U MANASTIRU TUMANE SVAKI DAN IZGOVARAJU: Vernici MORAJU DA JE ZNAJU jer SE VERUJE da...

Dve molitve za zdravlje iz manastira Tumane

Objavljeno:

U manastiru Tumane čuvaju se mošti Svetog Zosima i Jakova, poznatih čudotvoraca, za koje pravoslavci veruju da su izlečili mnoge vernike i pomogli im da pronađu mir kada su najviše očajavali. Za ovaj manastir vezuju se dve molitve za zdravlje tumanskim čudotvorcima.

Vernici ispred manastira Tumane
Vernici ispred manastira Tumanefoto: Fcacebook/Димитрије Плећевић
  • Prva molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimi i Jakovu

"Prepodobni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, životom svojim na zemlji posvedočili ste Hrista. Odričući se od privremenih blaga, nasledili ste večna.

Tajnom bogomislija osveštali ste sebe. Slobodom svojom izabrali ste Carstvo Božije, radi koga pretrpeste sve nedaće života. Stekavši smelost, kao prijatelj Gospodnji i sažitelji svetih u Raju, i nas nedostojne spomenite, da u danu večnog suda, sa poslednjima obretemo milost Božiju.

I u vreme zemnoga bivstvovanja našeg, naučite nas primerom svetim, kako da pravilno ispovedamo istinitoga Boga i živimo kako je ugodno u Njamu, slaveći ga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

Molitva
Molitvafoto: Alexander Maximov / Panthermedia / Profimedia
  • Druga molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimu i Jakovu

"O čudesni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, molitveno zastupite sve one koji vam pritiču sa ljubavlju, znajući da ste stekli smelost pred Bogom.

Ne otpustite bez utehe, nikoga od malih Hristovih slugu, koji vam vape, stradanjima i bolestima mnogim ophrvani. Darujte im po blagodati kojom vas ukrepi Gospod, da utešeni i ohrabreni dođu do poznanja istine i postanu udeonici stada odabranoga.

Da utelovljeni u svetim tajnama zajednici Crkve, naslede večna dobra i naslađuju se gledanjem lica Božijega, slaveći i u vreme zemnoga života, Boga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga duga, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

Bonus video:

05:18

ČUDOTVORNA IKONA BOGORODICE TROJERUČICE U VAZNESENJSKOJ CRKVI: Vernici širom Srbije dolaze da se poklone ikoni sa Hilandara

(Espreso / Glossy / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.