SPREMITE SE ZA NAGLU PROMENU VREMENA: Sneg stiže u Srbiju ovog datuma, temperatura će biti u MINISU i DO...
Sneg, Foto: Nenad Kostić

PROGNOZA RHMU

SPREMITE SE ZA NAGLU PROMENU VREMENA: Sneg stiže u Srbiju ovog datuma, temperatura će biti u MINISU i DO...

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, na planinama, a na jugu Srbije ujutro i u nižim predelima, očekuje se provejavanje slabog snega

Objavljeno:

Građani širom Srbije danas su mogli uživati u sunčanom danu, a prolećne temperature se očekuju i u narednom periodu.

Međutim, prema najavi RHMZ-a, dolaziće do povremenih pljuskova, snega, kao i pada temperature.

U subotu toplije i promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala. Na istoku Srbije je moguća kratkotrajna slaba kiša. Vetar ujutru slab jugozapadni, a popodne umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od - 2°C do 2°C, a maksimalna od 7°C do 12°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 6°C.

jesen, Beograd
foto: Beta / Emil Vas

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, na planinama, a na jugu Srbije ujutro i u nižim predelima, očekuje se provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i jugu Srbije povremeno jak, naročito na planinama, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od -3 do 5 stepeni, a najviša od 5 na jugu, do 10 stepeni na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini. Uveče i tokom noći u većem delu Srbije delimično razvedravanje, a u Vojvodini u drugom delu noći novo umereno naoblačenje.

Zima, Sneg
foto: Nenad Kostić

U nedelju, ponedeljak i utorak svakim danom sve toplije i preovlađujuće suvo. Maksimalna temperature će prelaziti 15°C u mnogim mestima ponedeljak i utorak.

Kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se na severoistoku zemlje 3, 5 i 8. februara.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije. Od 4. februara do kraja prve dekade meseca maksimalne temperature biće od 12 do 20 stepeni, a jutarnji mraz će postati lokalna pojava.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/Alo/Nina Denda/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.