"I DAJ SLUGAMA SVOJIM DA SVU SVOJU...": Ovu molitvu svi koji putuju treba DA ZNAJU NAPAMET
Molitva, Foto: Alexander Maximov / Panthermedia / Profimedia

MOLITVA

"I DAJ SLUGAMA SVOJIM DA SVU SVOJU...": Ovu molitvu svi koji putuju treba DA ZNAJU NAPAMET

Molitva za one koji putuju

Objavljeno:

Tropar, glas 2: Ti koji si Put i Istina, Hriste, pošalji za saputnika Angela Svoga slugama Svojim sada, kao nekada Toviji, da ih čuva i nepovredne sačuvana slavu Tvoju od svakoga zla u svakoj dobroj sreći, molitvama Bogorodice, jedini Čovekoljupče.

Kondak, glas 2: Luki i Kleopi saputnik bio Si, hodi sada zajedno sa slugama Tvojim koji da putuju žele, od svake ih zle napasti izbavljajući. Jer Ti kao Čovekoljubac sve možeš.

Vernici pale sveće
Vernici pale svećefoto: Tamara Trajković

Molitva: Gospode Isuse Hriste, Bože naš, Istiniti i Živi, Koji si izvoleo da putuješ sa tobožnjim ocem Svojim Josifom i Prečistom Djevom Majkom Svojom u Egipat i Koji si saputnik Luki i Kleopi bio! I sada Te smerno molimo, Vladiko Presveti, sa slugama Svojim putuj blagodatno. I kao slugi Tvome Toviji Angela Čuvara pošalji, da nas čuva i izbavlja od svakoga zlog napadaja vidivih i nevidivih neprijatelja i na ispunjavanje zapovesti Tvojih upućuje, i da nas mirno i srećno i zdravo provede i bezmetežno kući vrati. I daj slugama Tvojim da svu svoju dobru nameru za blagougađanje Tebi srećno u slavu Bogu ispune. Jer Tvoje je da miluješ i spasavaš nas i Tebi slavu uznosimo sa Bespočetnim Ocem Tvojim i sa Presvetim i Blagim i Životvornim Tvojim Duhom, sada i svagda i u vekove vekova. Amin.

Bonus video:

01:01

MOLITVA ISPRED HRAMA: Oče naš grmeo Podgoricom iz desetine hiljada grla (KURIR TV)

(Espreso/ Svetosavlje.org/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.