PRIKUPLJENO 6,4 MILIONA DINARA ZA POMOĆ RANJENIMA U DUBONI I MALOM ORAŠJU: Jovan trčao od sela do manastira Tumane
Jovan Mitrović, Foto: TV PRVA / SCREENSHOT

SVAKA IM ČAST

PRIKUPLJENO 6,4 MILIONA DINARA ZA POMOĆ RANJENIMA U DUBONI I MALOM ORAŠJU: Jovan trčao od sela do manastira Tumane

U desetak dana kampanje, prikupljena je znatna suma, ali su građani nastavili da svoje donacije uplaćuju i kasnije

Objavljeno:

Inicijativu za prikupljanje pomoći ranjenima i njihovim porodicama u Malom Orašju i Duboni pokrenuo Jovan Mitrović, rođeni brat ubijenog Petra i brat od strica ubijenog Marka. Ukupno je prikupljeno 6.400.000 dinara, saopštio je Srpski filantropski forum i Fond B92.

Jovan Mitrović je želeo da ispuni želju svog brata Petra i trči od Malog Orašja do manastira Tumane, jer se i sâm Petar pripremao za hodočašće u ovaj manastir, navodi se u saopštenju Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92.

U desetak dana kampanje, prikupljena je znatna suma, ali su građani nastavili da svoje donacije uplaćuju i kasnije.

Jovan Mitrović
foto: TV PRVA / SCREENSHOT

"Uz ovu akciju, specijalno novogodišnje izdanje kviza Totalni obrt bilo je posvećeno ovoj akciji, i sav prihod koji su osvojili takmičari, doniran je za pomoć ranjenima, kao i prihod sa koncerta duhovne muzike i još jednog hodočašća Saše Zujić iz okoline Kruševca", dodaje se u saopštenju.

Ukupno je prikupljeno 6.400.000 dinara, i taj iznos je, u dva navrata, podeljen ranjenima iz Malog Orašja i Dubone׃ Andrijani Mitrović, Nemanji Iliću, Milošu Jovanoviću, Jovanu Rankoviću, Anđeli Stevanović, Ivanu Ivkoviću, Neveni Vujić, Jovici Stevanoviću i Nikoli Mitroviću, navodi se u saopštenju i dodaje da je ova solidarnost umanjila probleme porodica ranjenih i zaista predstavlja veliki podvig.

tumane
foto: Printscreen/youtube/rts

"Sada bi nadležne institucije morale da preuzmu inicijativu i svakoj porodici obezbede redovne mesečne prihode, koji će pomoći lečenje i oporavak, sve oblike rehabilitacija, svako pomagalo. Veoma je važno da svi koji se školuju, ili to imaju u planu, dobiju stipendije koje će im to i omogućiti, na način koji je za njih najadekvatniji, uz lečenje i rehabilitaciju koji će, u svim slučajevima, još dugo trajati", ističe se u saopštenju.

Bonus video: Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju

01:17

Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju - pokrivalica

(Espreso/RTS/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.