DANICA GRUJIČIĆ NAJAVILA NOVE PROTOKOLE: Odnos lekar-pacijent biće precizno definisani, posebno prema PORODILJAMA
Danica Grujičić, Foto: Nemanja Nikolić

javljeno je

DANICA GRUJIČIĆ NAJAVILA NOVE PROTOKOLE: Odnos lekar-pacijent biće precizno definisani, posebno prema PORODILJAMA

Ona je istakla i da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu

Objavljeno:

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da će timovi ovog ministarstva u narednih mesec dana završiti započeti obilazak svih porodilišta u Srbiji, a zatim odrediti prioritete i krenuti u radove.

Grujičić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju poručila da se uporedo sa poboljšanjem uslova u porodilištima, radi i na novim medicinskim protokolima koji će precizno i jasno utvrditi odnos lekar-pacijent, a posebno odnos prema porodiljama i budućim majkama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ona je istakla i da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu.

Danica Grujičić
Danica Grujičićfoto: Zorana Jevtić

"Sada imamo tri puta više aparata za zračenje, nastavljamo da opremamo naše bolnice i u narednom periodu posebno ćemo uložiti u dijagnostičku opremu, u mamografe, magnetne rezonance jer nam je preventiva bolesti prioritetni cilj, rekla je ministarka Danica Grujičić.

Ministarka je podsetila da će do 1. januara sledeće godine zaživeti e-karton i istakla da Ministarstvo zdravlja prvi put sprovodi sistematsku digitalizaciju u zdravstvu, što će omogućiti bolji uvid i kontrolu iskorišćenosti svih kapaciteta u zdravstvenom sistemu.

Grujičić je radove na rekonstrukciji bolnice u Vranju obišla zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima u opremanje ove bolnice i porodilišta u njoj biće uloženo četiri miliona evra, dok će radovi biti završeni do 31. maja ove godine.

Bonus video: AKO LEKARI ILI SESTRE NISU TAJ DAN RASPOLOŽENI, BOLJE DA NE DOĐU NA POSAO! Stojanović: Porodilje su osetljiva kategorija

14:36

AKO LEKARI ILI SESTRE NISU TAJ DAN RASPOLOŽENI, BOLJE DA NE DOĐU NA POSAO! Stojanović: Porodilje su osetljiva kategorija

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.