ODRONI ZEMLJE MOGUĆI NA SRPSKIM PUTEVIMA: AMSS uputio APEL svi vozačima, BUDITE OPREZNI
Odron, Foto: Dragan Kadić

OPREZ

ODRONI ZEMLJE MOGUĆI NA SRPSKIM PUTEVIMA: AMSS uputio APEL svi vozačima, BUDITE OPREZNI

Porast dnevnih temperatura doveo je do topljenja snega u višim predelima i zato su kolovozi u tim područjima mestimično vlažni

Objavljeno:

Na putu I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na pojedinim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Zimska oprema
Zimska opremafoto: AP / Marcio Jose Sanchez

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II B-409 Kumanica - Gleđica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram i

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Mogući česti odroni kamena i zemlje

Porast dnevnih temperatura doveo je do topljenja snega u višim predelima i zato su kolovozi u tim područjima mestimično vlažni, a odroni zemlje i kamena česti, pa je potrebna pažljiva vožnja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Stanje kolovoza je promenljivo od suvih, vlažnih i mokrih deonica, do onih pod raskvašenim ili ugaženim snegom u planinskim predelima. Bolji uslovi za vožnju donose više vozila na putevima, ali i na saobraćajnicama unutar gradova.

Naplatna stanica
Naplatna stanicafoto: Aleksandra Čolić

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 10 sati, na graničnom prelazu Šid dva sata, a na Gradini sat vremena.

Bonus video:

04:10

Odron kod Brodareva

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.