NEVEROVATAN PRIZOR NA SRPSKOM SKIJALIŠTU: Novac od svakog PRODATOG SKI-PASA na Zlataru ide za LEČENJE malog Nea!
Pomoć za malog Nea, Foto: RINA / Privatna arhiva

svaka čast!

NEVEROVATAN PRIZOR NA SRPSKOM SKIJALIŠTU: Novac od svakog PRODATOG SKI-PASA na Zlataru ide za LEČENJE malog Nea!

Neo ima autizam i potrebna mu je hitna transplantacija matičnim ćelijama u Turskoj

Objavljeno:

Dok danima unazad možemo čuti kako su na skijalištima paprene cene, sa ski centra na Zlataru stiže potpuno drugačija slika. Danas je na njemu novac od svakog prodatog ski-pasa ostavljen u posebnu kasicu i biće predat majci dečaka Nea koji boluje od autizma.

- Dečak je došao na skijalište, videli smo da ima zdravstveni problem. Kasnije nam je njegova majka rekla da ima autizam i da je jedina nada za njgeiv oporavk lečenje u Turskoj. Ideja da se skupi novac za njegovo lečenje potekla je od direktora skijališta Aleksandra Mojićevića, rekao je za RINU Salih Turkmanović zaposlen na Skijalištu "Zlatar".

On dodaje da ne samo oni koji su želeli da kupe ski-pas već i svi ljudi dobre volje mogu da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Cena ski pasa za odrasle je 1500, a za decu 1000 dinara, a danas kao nikada žeimo da ih na stazama bude što više. U vremenu od 18 do 20 časova je noćno skijanje pod reflektoima, a cena ski pasa je 1.000 dinara za sve kartegorije, rekao je Salih.

Neo
Neofoto: RINA / Privatna arhiva

Mali Neo je inače sin Novovarošanke Selme Hadžibegović koja živi i radi u Sarajevu. Neo ima autizam i potrebna mu je hitna transplantacija matičnim ćelijama u Turskoj.

1 / 4 Foto: RINA / Privatna arhiva

- Transplantacija matičnim ćelijama su poslednja nada za ovog dečaka da se oslobodi svakodnevnih bolova i možda progovori. Za dva tretmana u razmaku od 15 dana potrebno mu je 18.000 eura.

Ukoliko ste u mogućnosti, Neovo lečenje možete podržati u skladu sa svojim mogućnostima uplatom na dinarski račun kod NLB Komercijalne banke: 205-0000000526470-32. Račun za pomoć je otvoren do 31.01. 2024. godine, napisano je u apelu za pomoć koji poslednjih dan kruži društvenim mrežama.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / RINA/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.