"GLAVA JOJ JE BILA POTPUNO DEFORMISANA": Majka iz Sremske Mitrovice JAVNO PROČITALA detalje obukcioniog nalaza
Marica sa suprugom, Foto: Kurir televizija

jezivo

"GLAVA JOJ JE BILA POTPUNO DEFORMISANA": Majka iz Sremske Mitrovice JAVNO PROČITALA detalje obukcioniog nalaza

Porodilja je rekla da neće odustati dok doktora koji ju je porađao M. M. ne osude

Objavljeno:

Majka Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice koja optužuje lekara Opšte bolnice iz tog grada za akušersko nasilje koje je dovelo da smrti bebe ubrzo nakon rođenja iznela je detalje, kako je rekla, obdukcionog nalaza.

Očajna majka pročitala je delove tog dokumenta. Kako je istakla, "u njemu ima svačega", a posebno je navela da je bebi bila deformisana glava zbog velikog napona. Kako ističe, i da je bebica preživela, pitanje je kakav bi život imala, s obzirom da su oštećenja bila velika.

Navela je da neće odustati dok doktora koji ju je porađao M. M. ne osude i to ne samo zbog njenog deteta, već i zbog sve buduće dece koje će se roditi.

- Neću odustati dok ga zakon ne bude po pravdi kaznio. Boriću se za sve buduće majke i svu decu. Moje dete je bilo zdravo do poslednjeg trenutka. Boriću se da moje dete dobije pravdu - kaže Marica Mihajlović.

Kaže da snagu da se bori crpi iz toga što je znala da je njeno dete bilo živo i zdravo i da je čula njeno srce kako kuca.

- On nije uradio ništa, a mogao je da je spasi! Neću mu dozvoliti da vidi svetlost dana. Javio mi se samo načelnik bolnice u Sremskoj Mitrovici da mi kaže za moje briseve, niko drugi mi se nije javio - kaže Marica Mihajlović.

- Ja svoje dete ne mogu da vratim, ali ću bar da se borim da dobije pravdu - rekla je Marica.

GRUJIČIĆ: Nije završen obdukcioni nalaz bebe iz Sremske Mitrovice

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još nije završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Danica Grujičić
Danica Grujičićfoto: Nemanja Nikolić

Ministarka je naglasila da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo.

Grujičić je objasnila da su podaci koji su se juče pojavili da je smrt bebe navodno nastupila usled nasilnog porođaja, u stvari informacija iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.