GIMNAZIJALAC IZ KRALJEVA NA LISTI 112 NAJBOLJIH ĐAKA U SRBIJI: Mladom GENIJALCU uručeni POKLONI (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube/RTV Melos

svaka čast!

GIMNAZIJALAC IZ KRALJEVA NA LISTI 112 NAJBOLJIH ĐAKA U SRBIJI: Mladom GENIJALCU uručeni POKLONI (FOTO)

Od svoje šeste godine, Vuk Barlov se bavi i fudbalom i to je, pored matematike, njegova druga ljubav

Objavljeno:

Učenik prvog razreda specijalizovanog matematičkog odeljenja kraljevačke Gimnazije Vuk Barlov (15) našao se na listi 112 najboljih učenika u Srbiji, a nagrada Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, kao i laptop računar, dar lokalne samouprave i ovdašnje Školske uprave, uručeni su mu u ponedeljak na prijemu u Gradskoj upravi u Kraljevu.

- Naš grad je pravi rasadnik talenata, sportskih, umetničkih, ali i rasadnik velikog broja dece koja iz godine u godinu ostvaruju najbolje rezultate u Srbiji u različitim naukama. Vuk Barlov je jedan od najboljih mladih matematičara u našoj zemlji, ali i veoma uspešan fudbaler, rekao je ovom prilikom dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva.

Od ranog školskog doba, Vuk je zavoleo matematiku, a i odlično mu ide. Počeo je, kako sam kaže, sa logičkim zadacima, a onda su dolazili i oni složeniji i sada je jedan od najboljih u državi. Priznanje koje je dobio od Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije mu dosta znači. On ističe da su nu takmičenja sad kao rutina, pa će nastaviti da se nadmeće sve dok bude išao u srednju školu.

- U proteklih godinu dana osvojio sam drugu nagradu na državnom takmičenju iz matematike, a učestvovao sam i na srpskoj matematičkoj olimpijadi, gde sam ostvario zapažen rezultat. Sve to ne bi bilo moguće bez mnogo samostalnog rada i truda, ali tu su uz mene bili roditelji i profesori, koji su mi pružili podršku, kazao je Vuk Barlov.

Vuk Barlov
Vuk Barlovfoto: Printscreen/youtube/RTV Melos

Prema njegovim rečima, takođe se, od svoje šeste godine, bavi i fudbalom i to je, pored matematike, njegova druga ljubav.

- Vuk je jedno izuzetno talentovano dete za matematiku, vrlo je posvećen i samostalan, većinu stvari obavlja sam, a ja sam tu bila njemu kao podrška i kao pomoć, kada je to bilo potrebno. Ono što bih volela da naglasim jeste da je Vuk prošle godine pored svih nagrada koje je osvojio, dobio i Vidovdansku nagradu, rekla je Nataša Šljivić, profesorka matematike u kraljevačkoj Gimnaziji.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/RTV Melos

Inače, Gimnazija u Kraljevu omogućava deci da već od sedmog razreda osnovne škole kroz specijalizovano matematičko odeljenje stiču znanja iz oblasti matematike. Zato već godinama mogu da se pohvale da imaju dosta uspeha i ponosni su na sve svoje đake koji ovu obrazovnu instituciju prikazuju u najboljem svetlu.

Bonus video:

02:04

TRINAESTA GIMNAZIJA UVODI KODEKS OBLAČENJA ZA UČENIKE! Direktor: Posle epidemije kovida, učenici prenosili kućne navike u školu

(Espreso/Kurir.rs/J. S./ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.