MA ON JE HIT! Milovan je nezvani gost na svadbama, obišao je 4.000 veselja, a EVO I ZAŠTO!
Foto: Profimedia, Ilustracija

s mladine strane!

MA ON JE HIT! Milovan je nezvani gost na svadbama, obišao je 4.000 veselja, a EVO I ZAŠTO!

- Nemojte se čuditi ako na mačvanskoj svadbi čujete domaćina da poziva: „Mole se gosti, zvani i nezvani, da sednu za sto.“ E, to vam znači da su svi dobrodošli
Objavljeno: 08:29h

Dovitljivi Mačvanin Milovan Veselinović (67) zvani Hoki, iz sela Klenje, bio je na najmanje 4.000 svadbenih veselja širom Srbije, i to kao – nezvani gost. Nikakvo čudo ukoliko se zna da je Hoki čitavu deceniju proveo kao pevač, a uz to je i potomak slavnog pisca Janka Veselinovića, koji je važio za velikog boema.

- Lepo se obučem i zakitim ruzmarinom, pa ko me ne bi primio… - vedro prepričava Hoki svoju umešnost.

- U dobrom raspoloženju mu čestitam, pa domaćin i ne razmišlja o tome ko sam ja. A ako mu i prođe kroz glavu da me ne poznaje, onda zaključi, normalno, da sam s mladine strane. Mladini, opet, misle da sam iz tazbine.

Iako je već zagazio u 67. godinu, peva kao mladić: „Ljubi, ljubi, druže moj, devojke i žene, al’ ostavi bar jednu da se nađe za mene“, demonstrirao nam je svoj talenat pred kafanom u svom rodnom Klenju, gde smo ga i upoznali.

Naravno da i taj talenat, po kojem je i nadimak stekao, koristi na slavljima da zabavlja goste.

- Nije redak slučaj da se priključim muzikantima. Ako je ostatku Srbije neobično što na veselja idem nepozvan, u Mačvi je to sasvim prirodno – objašnjava nam Hoki.

- Nemojte se čuditi ako na mačvanskoj svadbi čujete domaćina da poziva: „Mole se gosti, zvani i nezvani, da sednu za sto.“ E, to vam znači da su svi dobrodošli.

Ali nije svugde tako. Kako nam objašnjava ovaj veseli Mačvanin, pod svadbenu šatru u okolnim selima lako je ući. Ali u hotel, na otmeni ručak, malo je komplikovanije. Nije šala ni dopreti na svadbu u Sremu. Jer, ljudi su drugačiji. Uzdržani, a svakog gosta u glavu znaju.

Za pola veka je, kako sam priznaje, izljubio najmanje 3.000 mladi i mladoženja, pojeo tonu pečenja, više hiljada sarmica, a služilo ga je, kad preračuna, na desetine hiljada aščija. Na pitanje zašto ide po veseljima i šta ga to tamo vuče, odgovara nam pomalo tugaljivo da živi sam. Mora nekako da skrene misli.

– A gde je lepše nego na svadbi? Ranije, dok je bilo para, u Titino vreme, na svadbe sam išao autom, a sada biciklom. Pogledajte kako je okićen – pokazuje nam svoje prevozno sredstvo. – I bez obzira na to što je reč o biciklu, domaćice mi stavljaju peškire, isto kao i ostalim svatovima.

Nigde ne ide bez poklona. Ranije je, veli, na svadbe često nosio lustere. Da ga se sete mlada i mladoženja kad ugase svetlo… A sada ima manje novca, pa nosi tranzistore, fenove za kosu…

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.